Play ponuda

BEZ SIMPTOMA: / Otišla na Hitnu zbog jakih bolova, mislila je da ima bubrežni kamenac, a četiri sata kasnije - rodila bebu!?

Image
Foto: Instagram/Lizzie Quah

Otkad je podijelila svoju priču na TikToku, javile su joj se brojne žene sa sličnim iskustvima

27.5.2020.
7:25
Instagram/Lizzie Quah
Play ponuda

Lizzie Quah, 23-godišnja instruktorica baleta i koordinatorica odnosa s klijentima iz Illinoisa, na TikToku je objavila video koji je u kratkom roku postao viralan, a kada čujete o čemu se radi, nećete se nimalo začuditi.

Naime, djevojka je objasnila da je nedavno otišla na hitnu pomoć misleći da ima bubrežni kamenac, da bi tamo otkrila da ima trudove i nakon četiri sata rodila zdravu bebu.

Image
UOPĆE JOJ NIJE RASTAO TRBUH: /

Djevojci pozlilo, otišla je na WC i - rodila zdravu bebu! Nije znala da je trudna

Image
UOPĆE JOJ NIJE RASTAO TRBUH: /

Djevojci pozlilo, otišla je na WC i - rodila zdravu bebu! Nije znala da je trudna

Lizzie je BuzzFeedu otkrila da je mislila da se radi o bubrežnom kamencu budući da ga je već imala tri godine. "Bila je to najgora bol koju sam doživjela. Osjetila sam jake grčeve u donjem dijelu leđa i trbuha, kao da me netko trga iznutra, što se zapravo i događalo", prisjetila se.

Bez jasnih simptoma

Budući da nije imala simptome, nije imala pojma da je trudna. Radila je više nego ikad šest mjeseci prije poroda pa je jela poprilično nezdravo, a zbog posla nije stigla ići u teretanu pa je mislila da se zato udebljala. Bila je umornija nego inače, ali to je također pripisala stalnom radu.

"Dobila sam svaku mjesečnicu, a kada sam malo istraživala saznala sam da sam imala predležeću placentu koja je uzrokovala krvarenje", objasnila je Lizzie.

Osim toga, dijagnosticirana joj je i preeklampsija, stanje koje uzrokuje visoki krvni tlak tijekom trudnoće, zbog čega joj je trudnoća zapravo bila visokorizična, a to nije ni znala.

Zdrava beba

Za porod je rekla da je bio najtraumatičnije iskustvo u njenom životu. "Saznala sam da sam trudna u hitnoj pomoći, a četiri sata kasnije sam rodila. Nisam dobila epiduralnu jer je bilo prekasno. Proživljavala sam nevjerojatne bolove, nisam imala pojma hoću li roditi dječaka ili curicu, prerano ili u terminu, zdravu ili bolesnu bebu. Morala sam procesuirati puno toga, a povrh svega sam rađala", dodala je Lizzie.

Unatoč svim komplikacijama rodila je zdravu djevojčicu, a otkad je podijelila svoju priču na TikToku, javile su joj se druge žene sa sličnim iskustvima.

Play ponuda
Play ponuda