ČESTO ZANEMARENA / Najprljavija mjesta u svakom vozilu: 'Čišćenje može poboljšati rad automobila'

Image
Foto: Shutterstock

Čistimo li auto, najčešće se fokusiramo na područja koja su nam lako dostupna. A što je s onima koje ne vidimo odmah?

3.7.2024.
20:41
Shutterstock
VOYO logo

Svi mi volimo da je naš kućni ljubimac na četiri kotača čist kao suza, a Todd Bialazewski, osnivač "Sell My Car Online", tvrdi da iako mnogi više puta čiste svoj auto za vrijeme ljetnih mjeseci, većina zaboravi očistiti ključna područja koja su bitna za pravilan rad auta.

Kako kaže stručnjak za automobile, dobro očišćen auto može poboljšati ventilaciju motora, ali i putničkog prostora u automobilu, piše Express.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Zapamtite da dobra ventilacija dolazi s dobro očišćenim automobilom. Tako ćemo imati čišći zrak i u isto vrijeme možemo spriječiti probleme koji nastaju ignoriranjem tih stavki koje imaju značajan utjecaj na naš ventilacijski sustav", savjetovao je Todd.

"Također, pravilno čišćenje može poboljšati rad vašeg automobila i može spriječiti potencijalne probleme koji nastaju zbog zanemarivanja", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
12 MILIJUNA PREGLEDA /

Kako ukloniti manje ogrebotine na autu? Dečko pokazao trik, oglasili se i stručnjaci

Image
12 MILIJUNA PREGLEDA /

Kako ukloniti manje ogrebotine na autu? Dečko pokazao trik, oglasili se i stručnjaci

Čistite ventilacijske otvore

Jedno od područja za koje "Sell My Car Online" preporučuje vozačima da uvijek paze da budu čisti je ventilacijska rešetka, kao i svi otvori za zrak koje vaše vozilo može imati.

Uz vruće vrijeme tijekom ljetnih mjeseci, ventilacijski otvori pomoći će u hlađenju motora i pomoći u održavanju učinkovitog rada klima uređaja i cjelokupnog ventilacijskog sustava. Redovito čišćenje ventilacijskih otvora može pomoći vozačima u sprječavanju nakupljanja prljavštine, a na ovaj način spriječit ćete i neugodne mirise koji dolaze nečistoćom otvora za zrak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Čistimo li auto, najčešće se fokusiramo na područja koja su nam lako dostupna, a Todd je naglasio da često ljudi ne očiste kvalitetno područje namijenjeno za podešavanje sjedala. Budući da je često izvan vidokruga, puno prljavštine može se nakupiti na mjestima koji se koriste za podešavanje sjedala.

Kao rezultat toga, vozači koji vodilice u autu ne održavaju čistima, riskiraju loše namještanje sjedala, što stvara neugodno iskustvo vožnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Čiste brtve u autu spašavaju gume

Stručnjak iz tvrtke "Sell My Car Online" savjetuje da vozači pored svega trebaju obratiti pažnju i na čistoću brtve na vratima u autu. Dok brtve na vratima služe kako bi spriječile ulazak kiše u unutrašnjost vozila, prljavština s vremenom često može ući kroz otvore na ploči, što može dovesti do oštećenja gume.

Kako bi spriječili prodor vode uzrokovan oštećenim brtvama, vozači bi ih trebali redovito čistiti s malo vode i sapuna, malom krpom ili starom četkicom za zube.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Putnici koji su krenuli HŽ-om na more, pa se pokvario vlak, nakon tri sata na suncu dočekali autobus

ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo