12 MILIJUNA PREGLEDA / Kako ukloniti manje ogrebotine na autu? Dečko pokazao trik, oglasili se i stručnjaci

Image
Foto: shutterstock

Budite sam svoj majstor i uz nekoliko jeftinih proizvoda riješite problem s ogrebotinama na automobilu

28.6.2024.
11:07
shutterstock
VOYO logo

Victor, korisnik društvene mreže TikTok, objavio je video u kojem je otkrio fenomenalan trik za rješavanje ogrebotina na autu. Video je ubrzo postao viralan, a nije to ništa neobično s obzirom na to da je za demonstraciju trika koristio stvari koje manje-više ima svatko u svojem domu.

Image
NE KUPUJTE SVAŠTA /

Automehaničar upozorava na rabljene gume: 'Ove nisu sigurne, ali postoji rješenje'

Image
NE KUPUJTE SVAŠTA /

Automehaničar upozorava na rabljene gume: 'Ove nisu sigurne, ali postoji rješenje'

Za trik na TikToku koji je pregledan 12 milijuna puta, koristio je:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • krpu od mikrofibre
  • kokosovo ulje
  • ocat

Sastojke je potom promiješao i smjesom namočio krpu. Nakon što je tom istom krpom obrisao vidljivu ogrebotinu na autu, pokazao je rezultate svog trika. Kao što je vidljivo u videu, ogrebotina je nestala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovo funkcionira samo ako su ogrebotine manje", "Čak i ako ovo funkcionira, to je samo privremeno i ogrebotina će ponovno biti vidljiva čim operete auto. Kako bi testirali teoriju, možete čak izliti običnu vodu na male ogrebotine i one će nestati", neki su od komentara ispod objave.

Što kažu stručnjaci?

Stručnjaci iz Lease Cara savjetuju da bi kao pomoć pri rješavanju ogrebotina s auta mogli poslužiti i pasta za zube, lak za nokte te krema za cipele, a kako kažu, ocat je zasigurno najjeftinije rješenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ne moraju sve ogrebotine na automobilu popraviti profesionalci jer neke od njih možete lako riješiti sami. Korištenje laka za nokte ili kreme za cipele izvrstan je način za prikrivanje manjih ogrebotina. Još neke opcije su pasta za zube i boja u spreju. To su genijalni trikovi za pokušaj uklanjanja ogrebotina", tvrdi stručnjak za automobile iz Lease Cara, Tim Alcock.

Image

Ipak, priznaje da u nekim slučajevima ova metoda možda neće uspjeti iz prvog puta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Pazite da koristite manju količinu ovih proizvoda jer bi u suprotnom mogli oštetiti lak. Koristite male količine i pazite da ih ne ostavljate na boji predugo prije brisanja ili poliranja. Uklanjanje ogrebotina možda neće uspjeti iz prvog puta. Moguće je da će ove proizvode biti potrebno nanositi nekoliko puta kako bi se ogrebotine u potpunosti uklonile, ali će dugoročno bez sumnje vozačima pomoći uštedjeti puno novaca", upozorava Tim.

POGLEDAJTE OVAJ VIDEO: Paprene cijene školskih putovanja. Jednodnevni izlet se plaća i na rate: 'Izlet u voćnjak u Ivanić Grad - 40 eura'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo