Napokon dobro osmišljena turistička tura po Zagrebu

Iako većina ljudi u ljetno vrijeme žudi za odlaskom na more, za one koji ostaju u hrvatskoj metropoli i one koji imaju namjeru posjećivati je, mogu uživati u projektu Tajne Griča.

1.7.2010.
14:18
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Turistička ponuda grada Zagreba ove godine bit će obogaćena interesantnom noćnom turom po Gornjem gradu. Obilazak u kasnim večernjim satima pod nazivom nazivom Tajne Griča, namijenjen je posjetiteljima i građanima Zagreba koji žele upoznati povijesnu i tajnovitu stranu glavnoga grada.

Svi zainteresirani mogu aktivno sudjelovati u različitim igranim događajima iz povijesti Zagreba, od kojih će ih neki naježiti, a neki raznježiti.

Ova ponuda ukjučuje obilazak temeljen na povijesnim činjenicama, na romansiranoj povijesti preuzetoj iz romana Marije Jurić Zagorke, te na poznatim gradskim legendama.

Noćna tura Tajne Griča posebna je zbog večernjeg termina te kostimiranih povijesnih i fikcionalnih likova koji na slikovit i interaktivan način predstavljaju gradsku povijest, te jamče novi doživljaj poznatih lokacija.

Tijekom obilaska, posjetitelji susreću Mandušu te Neru i Sinišu iz Zagorkinih romana, ali i Petricu Kerempuha i njegovu glumačku družinu koja će im kroz predstavu ispričati priču o seljačkoj buni i Matiji Gubcu. Tu su još i nažigač i noćobdija, pokoja prava vještica, kao i razni drugi likovi i događaji iz udžbenika i romana, isprepleteni u zavodljivu i tajanstvenu priču o Gornjem Gradu.

Četrdesetak minuta šetnje po Griču, uz svjetlo lanterni i druženje sa Zagorkom u svakom je slučaju sjajan početak ljetne večeri. Nakon obilaska posjetitelje očekuje i malo osvježenje za kraj: pogačice i rakijica ili pivo, uz starogradske popevke u kavani Cinkuš.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali