Play ponuda

Luksuzni hotel od leda

shimmer fallback

Za Icehotel mnogi već znaju. Njegova gradnja izvodi se svake godine ispočetka, a za sezonu 2010/2011. predviđeno je da radovi budu gotovi do 30. prosinca.

24.11.2010.
13:06
Play ponuda

Rijetki su oni koji bi na prvu s oduševljenjem prihvatili ponuda da provedu zimske praznike u luksuznom hotelu u kojem je sobna temperatura -5ºC.

No, čim bi dobili više informacija, njihov bi odgovor definitivno bio 'da'.

Icehotel je vrlo popularno mjesto koje obilaze turisti iz različitih dijelova svijeta. Nalazi se u malom švedskom selu Jukkasjärvi, sa samo 1000 stanovnika, koje je smješteneo 200 km sjeverno od arktičkog kruga.

Idejni začetnik ledenog hotelskog turizma je Šveđanin Yngve Bergqvist, zadužen za turističku promociju sela i pokrajine.

Već godinama, na početku svake zime, skupina snježnih graditelja iz cijeloga svijeta okupi se u malom mjestu kako bi sudjelovali u ledenoj gradnji. Brojni arhitekti, dizajneri i umjetnici žele biti dio tog nesvakidašnjeg projekta i neponovljivog iskustva.

Konstrukcija samog hotela izvodi se u nekoliko faza. Uobičajeno je da se svakih tjedan dana otvori neki od dijelova hotela. Predvorje hotela, glavni ulaz i ledeni bar otvaraju se istovremeno, zatim se otvara ledena crkva, a tek onda sobe i apartmani. Za sezonu 2010/2011. predviđeno je da kompletni radovi budu gotovi do 30. prosinca i da hotel ima 60 soba.

Tisuće gostiju prespavat će u sobama napravljenim od snijega i leda, stotinjak parova izreći će svoje crkvene zavjete u ledenoj kapelici i nebrojeno puno hladnih pića bit će popijeno u ledenom baru... I tako sve do proljeća, kada sunce počinje topiti zaleđene zidove i kada se hotel zatvara i vraća tamo odakle je i potekao, u rijeku Torne.

Više na: pogledaj.to

Play ponuda
Play ponuda