BEZ NJIH NE IDITE NA MORE: / Ovo su ključne stvari koje bi vam mogle zatrebati na odmoru

Image
Foto: Thinkstock

Pakirajući se za putovanje na odmor, nerijetko se događa da nešto zaboravite.

12.8.2017.
9:00
Thinkstock
VOYO logo

Šalu na stranu, osim garderobe i knjiga, na odmoru obavezno morate imati svoju osobnu torbu prve pomoći. Što u nju staviti? Farmaceut Paul Mayberry za Mirror savjetuje kako da se osigurate od svih potencijalnih nezgoda na ljetovanju.

Tablete protiv bolova

Image
Foto: Flickr

Spakirajte malu bočicu ili kutiju lijekova protiv bolova poput paracetamola ili ibuprofena, koji su prikladni za liječenje glavobolje ili bilo kojih drugih bolova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Flasteri

Ovo je osobito korisno ako idete na put s djecom. Najbolje je da kupite pakiranje s različitim veličina flastera. Tako ćete biti mirni i spremni pokriti svaku porezotinu ili ranu kako ne bi došlo do infekcije.

Antiseptičke maramice

Zaštite se od bakterija redovitim brisanjem ruku i stranih površina koje dodirujete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
NE PUTUJTE NA GODIŠNJI ODMOR BEZ NJIH: /

Ovo je popis stvari koje treba sadržavati vaša putna ljekarna

Image
NE PUTUJTE NA GODIŠNJI ODMOR BEZ NJIH: /

Ovo je popis stvari koje treba sadržavati vaša putna ljekarna

Repelent

Neka vam komarci ne pokvare zabavu. Osigurajte se od uboda primjenom repelenta koji sadrži DEET. To ćete lako provjeriti čitajući sastav na proizvodu. Koristite ga po potrebi, posebno navečer kada počinje najezda.

Oblozi i gaze

Jedna rola ne zauzima mnogo mjesta u torbi, a nikad ne znate kada se možete ozlijediti. Iako, ako je riječ o većoj rani, nemojte se igrati liječnika, već potražite stručnu pomoć.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škare, ziherice i pincete

Škare i ziherice osobito su korisne za rezanje i pričvršćivanje zavoja, a pinceta bi vam mogla zatrebati za uklanjanje šljunka ili drugog stranog tijela iz rane.

Lijekovi za probavne tegobe

Nije rijetkost da vam trbuh može biti nemiran zbog promjene klime i prehrane. Tablete ili čaj protiv proljeva spasit će vas u tom slučaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antihistaminske tablete i krema s hidrokortizonom

Ako imate bilo kakve alergije, ovo bi se trebalo nalaziti na vašem osnovnom popisu. Oni su od vitalnog značaja u smanjenju svrbeža i upale, bilo od alergija ili uboda insekata.

Kutijica za organizaciju tableta

Image

Ovo vas se tiče ako uzimate nekoliko različitih vrsta lijekova. Sjetite se da ćete većinu vremena provoditi na plaži, tako da nije jednostavno nositi sve te silne kutije sa sobom. Ovako će biti i lijepo organizirane, ali i zaštićene od sunca i vlage.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo