Play ponuda

OVA ZEMLJA ĆE VAM PLATITI ODLUČITE LI OVE GODINE TAMO LJETOVATI: / 'Cilj nam je privući više od 35 tisuća turista'

Image

Prema nekim podacima, udio prihoda od turizma u gospodarstvu Malte iznosi oko 27 posto

15.4.2021.
11:11
Play ponuda

Malta je nedavno predstavila svoj neobični plan za privlačenje turista u narednoj sezoni. Naime, kako bi potaknuli razvoj turizma koji je teško pogođen pandemijom koronavirusa, putnicima će ponuditi novac ako odluče rezervirati hotelski smještaj.

Prema priopćenju malteškog ministarstva turizma, Uprava za turizam platit će svakom posjetitelju koju odluči rezervirati smještaj na najmanje tri noći u odabranim hotelima.

Oni koji odaberu smještaj u hotelu s pet zvjezdica dobit će 100 eura po osobi za rezervaciju. Gosti u hotelima s četiri zvjezdice dobit će 75 eura, a oni u hotelima s tri zvjezdice 50 eura.

Malteški ministar turizma Clayton Bartolo u petak je predstavio plan. Očekuje da će se većina ograničenja uvedenih zbog pandemije koronavirusa ukinuti do 1. lipnja.

Ministar je dodao da će isti iznos isplatiti i hoteli, tako da turisti mogu zaraditi do 200 eura za boravak od tri noćenja u hotelu s pet zvjezdica. Usto, turisti koji odluče ljetovati na otoku Gonzo dobit će dodatnih 10 posto poticaja na taj iznos.

shimmer fallback
shimmer fallback

U priopćenju se navodi kako će Malta izdvojiti 3,5 milijuna eura za ovaj plan kojim će privući više od 35.000 turista.

Prema nekim podacima, udio prihoda od turizma u gospodarstvu Malte iznosi oko 27 posto. Tu je zemlju 2019. posjetilo više od 2,7 milijuna stranih turista, a prošle godine doživjeli su gubitak od 80 posto zbog pandemije koronavirusa.

Malta ima najveću stopu procijepljenosti u Europskoj uniji. Naime, oko 42 posto odraslih primilo je barem jednu dozu cjepiva protiv covida-19.

Play ponuda
Play ponuda