Nije bezopasno

OPREZ, OVAJ VIDEO STVORIT ĆE VAM HALUCINACIJE! Po prvi puta znanstvenici mogu točno mjeriti priviđenja

Prije svega upozorenje – autori studije apeliraju da svi koji su patili od migrena, epilepsije ili psihičkih poremećaja ne gledaju video.

Po prirodi stvari, halucinacije je teško proučavati. Ljudi teško mogu opisati što su točno vidjeli, a ni crtanje ne pomaže previše.

SPREMNI ZA HALUCINACIJE? Ovaj LSD simulator privremeno će vas totalno hipnotizirati

Zato je dr. Joel Pearson sa sveučilišta u New South Walesu prilično uzbuđen što je osmislio prvu metodu za objektivno mjerenje halucinacija.

Halucinacije koje je izazvala psihoza ili nakrotici su prekompleksne da bi se jednostavno mjeriječ S druge strane, već više od sto godina poznato je kako trepereća svjetla uz kombinaciju svijetla i mraka mogu izazvati vizualne halucinacije. Iako jednostavnije, Paerson isitče kako nisu dovoljno jednostavne da bi se mogle mjeriti, prenosi IFL Science.

Paersonovov halucinogen osvjetljuje bijeli prsten 30 puta u sekundi na crnoj podlozi. Studenti u ispitivanju su vidjeli sive mjehure unutar prstena a Paerson ističe kako može kontrolirati svjetlinu tih mjehura mijenjajući brzinu bljeskanja prstena. Kada je u slici dodani stvarni krugovi, studenti su mogli i uspoređivati svjetlinu stvarnih i prividnih krugova.

Povratak na Net.hr