OD SUTRA U ZAGREBU

POČINJE NAJBOLJI ADVENT U EUROPI: Na klizalištu na Tomislavcu se sprema spektakularni performans

“Advent na Zrinjevcu” održat će se od 26. studenoga do 8. siječnja, a u tom razdoblju Zagrepčani i brojni turisti moći će posjetiti i “Ledeni park” na Trgu kralja Tomislava.

Projekt organiziraju Turistička zajednica grada Zagreba i Katapult promocija koji pozivaju građane da posjete manifestacije – tradiciju blagdana u samom srcu Zagreba.

Ističu kako će već šestu godinu za redom, “Advent na Zrinjevcu” biti prepoznatljivo adventsko središte, uz vesele zvuke božićnih zvončića te mirise medenjaka, kuhanoga vina i raznih slastica.

Advent na Zrinjevcu

“Spektakularno paljenje božićnih lampica, 26. studenoga, označit će početak adventske bajke u hrvatskoj metropoli, okupljajući, kroz 44 dana programa, brojne posjetitelje iz Hrvatske, Europe i svijeta. Simboli Zrinjevca – stoljetne platane, ovoga će adventa imati dodatnu iluminaciju u krošnjama, pa će tako najljepši zagrebački park sjajiti tisućama bijelih lampica”, ističu organizatori.

Na Zrinjevcu će biti postavljene suvenirske kućice s božićnim rukotvorinama koje će biti otvorene do 23 sata, dok će gastro kućice raditi i na Božić i na Staru i Novu godinu.

“Advent na Zrinjevcu” otvorio je vrata i dobrotvornim udrugama, pa će tako na Zrinjevcu o svojim aktivnostima građane osvještavati Zajednica Cenacolo, koja daje podršku mladima koji se bore s ovisnošću te Udruga za djecu leptire Debra. Kupnjom suvenira posjetitelji će moći izravno podržati rad udruga. Tu će biti i  zagrebački Lions Club, koji će prikupljena sredstva donirati za kupovinu hrane za pučke kuhinje u Zagrebu i Vukovaru.

Zrinjevački Glazbeni paviljon svakoga će dana biti pozornicom za koncerte bendova i etabliranih hrvatskih glazbenika. Tu je i Dječja pozornica s južne strane Zrinjevca s maštovitim programima i druženjem s Djedom Božićnjakom i Svetim Nikolom, a djeca će moći uživati i u tematskim igraonica i u “Mozgaonici”.

Najljepše klizalište u Europi

“Ledeni park” za 26. studenoga priprema spektakularni performans s Orašarom kao temom koja će pratiti otvaranje. Posebno će atraktivan biti nastup dvoje vrhunskih talijanskih klizača – Rebbece Ghilardi i Filippa Ambrosinija.

Organizatori kažu da će “prema mišljenju brojnih Zagrepčana i turista iz cijelog svijeta, ovo najljepše klizalište u Europi, ponovo biti epicentrom blagdanske atmosfere”. Svim posjetiteljima koji dolaze vlakom, HŽ Putnički prijevoz ponudit će 50-posto popusta na cijenu povratne karte, a uz predočenje karte HŽPP-a na blagajni “Ledenog parka” klizači će moći ostvarite popust i na cijenu ulaznica za klizanje. Također, putnici s kartom za vlak ostvarit će pravo na povoljniju cijenu pojedinačne ulaznice za Umjetnički paviljon.

“Ledeni park” najavljuje i jedinstven silvestarski program pa posjetiteljima nudi i doček Nove 2017. godinu na ledu, s pjenušcem u rukama. Za silvestarsko slavlje bit će moguće i rezervirati stolove na Ledenom vidikovcu, s pogledom na raskošno ledeno izdanje Trga kralja Tomislava te vatromet u ponoć.

Povratak na Net.hr