Play ponuda

Matevž Faganel predstavlja kolekciju za chic & cool izgled

shimmer fallback

Jedan od ponajboljih slovenskih dizajnera Matevž Faganel, poznat po svojim čistim linijama i jasno određenoj formi predstavit će svoju 10.

4.4.2013.
12:53
Play ponuda

Matevž za sebe kaže kako svoje modele dizajnira za moderne žene koje vole minimalizam u modi i stil pronalaze u svakodnevnom chicu, a u Sloveniji je poznat po brojnim suradnjama s javnim osobama. Sa svojim brandom M*Faganel nedavno je dizajnirao haljine za liniju zdrave hrane Nupo koji je odgovoran za vitku liniju poznatih Slovenki, ali i Hrvatica.

Dizajnera Matevža Faganela pobliže upoznajte kroz intervju koji je dao za Schwarzkopf www.cro-a-porter.hr:

Kako je došlo do suradnje sa Schwarzkopf Cro A Porter-om? S obzirom da je ovo moja 10. i na neki način jubilarna kolekcija, bio sam iznimno sretan kad me je Viktor Drago pozvao da prikažem modele zagrebačkoj publici. Smatram da je Schwarzkopf Cro A Porter fenomenalno modno događanje s velikom tradicijom i odličnom organizacijom te mi je ogromna čast biti dio takvog projekta.

Kako se zove kolekcija koju ćemo vidjeti na ovosezonskom Schwarzkopf Cro A Porteru? Kolekcija se zove THRILL-13, a osnovna misao je grafička definicija novog chica.

Kako si se odlučio kreirati ovako nešto, što je bila inspiracija? Što se događa kada mladu Brigitte Bardot smjestite u 21. stoljeće? Rezultat je kolekcija za urbane djevojke. Te djevojke su sofisticirane dame koje znaju točno što žele. "Chic & Cool" look za svaki dan koji je inspiriran fuzijom francuskog chica i promišljenih kombiniranja grafičkog minimalizma. Ako obogatite priču uzorcima zaostalim s putovanja diljem Azije, dobili ste djevojčicu za treće tisućljeće, a ako kombinirate arhitektonske linije u koje dodate bogato drapirane hlače dobit ćete M*Faganel djevojku koja je mladenački zaigrana, jaka i odrasla.

Koliko svog osobnog stila unosite u svoje modele? Ja osobno volim easygoing minimalizam, volim čiste linije i praktičnost, tako da se to odražava i u mojim kolekcijama.

Stilska inspiracija? Poljubac fatalne žene i njezin tihi šaptaj.

Zašto si postao dizajner? Oduvijek me zanimala moda i umjetnički, ali i kao sociološki fenomen. Zanimljivo mi je vidjeti koliko različitih stilova postoji i kako se nose. Volim vidjeti kako se događanja iz svijeta odražavaju na modu.

Kakva je slovenska dizajnerska scena? Sad se probudila s novim dizajnerskim modnim valom. Ima jako puno mladih i zanimljivih dizajnera s različitih modnih stilova koji imaju mnogo toga za reći.

Modni uzori? Albert Elbaz, Riccardo Tisci.

Kako je došlo do suradnje s brandom Nupo i kako se ta suradnja manifestirala? S Nupom surađujem zajedno s još dvije dizajnerice iz Ljubljane Sanjom Grcić i Ninom Šušnjar pod zajedničkim imenom Koda386. Za Nupo smo napravili ilustracije i skice koje se nadovezuju na njihove angažmane Fashion Nupo i Nupo Ambasadorice. Moje modele nosi hrvatska glumica Ana Begić i slovenska pjevačica Rebeka Dremelj.

Play ponuda
Play ponuda