Za Dan zaljubljenih nema boljeg poklona od nečeg slatkog, osobito kad ga sami pripremite.
Puslice ili ako želite šminkerskiji naziv - meringue, idelan su način da obilježite Valentinovo i vašem partneru ili partnerici pokažete koliko vam je stalo. Puslice se jednostavno rade što nikako ne umanjuje njihovu vrijednost.
Vrijeme pripreme: 1,30 h
Broj osoba: 2
Sastojci:
- 2 bjelanjka
- malo soli (na vrh noža)
- 140 grama kristalnog šećera
Postupak:
Na svaki bjelanjak ide 70 grama šećera. Odvojite bjelanjak od žumanjka, žumanjak spremite za nešto drugo, bjelanjku dodajte sol i mutite mikserom dok bjelanjak ne postane čvrst. Tada postupno krenite dodavati šećer i nastavite miksati dok se on ne otopi. To bi moglo potrajati i do pola sata. Kako bi skratili vrijeme miksanja umjesto kristalnog možete koristit šećer u prahu.
Pleh obložite papirom za pečenje i pomoću slastičarske šprice (ako je nemate poslužit će i vrećica kojoj ćete odrezati vrh) direktno na njemu radite puslice.
Ova količina bit će vam dovoljna za onaj veliki pleh koji ste dobili s pećnicom. Puslice sušite sat vremena na 100 Celzijevih stupnjeva pa ostavite da se u pećnici ohlade.
One su same po sebi tako lijepe da ih ne morate ukrašavti, ali pošto ih pripremate voljenoj osobi za poseban dan u godini, potrudite se malo i oko same prezentacije. To prepuštamo vašoj mašti na volju.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!