Play ponuda

Naučite cake pametnog šopinga i ne trošite na stvari koje nećete nositi

shimmer fallback
26.8.2013.
9:28
Play ponuda

Naravno, postoji nekoliko tajni koje će vam pomoći da se po ovom pitanju dovedete u red.

Razradite plan Jedna od najboljih tajni šopingiranja jest da imate točno razrađen plan o tome što morate kupiti. Ovo vam ne brani da razgledate svaki komad odjeće koji vam se nađe pod rukom jer tako i povećavate šanse da ćete pronaći baš ono što vam je potrebno. Važno je da na blagajnu nosite isključivo one stvari za koje ste utvrdili da bi vam dobro došle i pokušate ne potrošiti novac na komade odjeće koji vam mogu biti suvišni.

Mislite i na druge sezone U vrijeme rasprodaja većina će trgovina izložiti staru robu iz drugih sezona, pa je svakako provjerite. Možda će vam biti čudno kupovati kapute usred ljeta, ali proći ćete mnogo povoljnije nego što biste platili da odjeću dugih rukava kupujete u zimskim mjesecima. Izbjegnite potrebu da se ograničite samo na komade koje možete nositi sad i odmah.

Kupujte u okvirima budžeta Morate znati koliko možete potrošiti čak i prije nego krenete u kupovinu. Prije svega donesite računicu o tome koliko biste mogli potrošiti, a da to ne osjetite previše na svom budžetu, pa odlučite o tome što vam sve treba i koliko novca možete potrošiti na sve te stvari. Poznavanje granica budžeta zaustavit će vas u prekomjernom trošenju, a ako s lakoćom 'peglate kartice' u kupovinu nosite točan gotovinski iznos kako biste fizički mogli vidjeti koliko vam je novca preostalo na raspolaganju.

Razmišljajte glavom Prije nego odaberete neki komad odjeće i s njim odjurite na blagajnu, razmislite o tome hoćete li zaista nositi tu odjeću i u kojim prilikama. Možda će vas iznenaditi koliko smo novca spremni potrošiti na odjeću za koju nismo uopće sigurni da ćemo je ikad nositi, ali nam se u tom trenutku maničnog kupovanja učini zanimljiva. Odaberite one komade koje možete nositi na što više različitih kombinacija.

Izbjegavajte iskušenja Hrpetina robe na sniženju može nam poslati čudne signale i u tom se ludilu možemo uvjeriti da bismo neki komad odjeće koji je na sniženju mogli nositi čak i ako nikad nismo nosili neku sličnu odjeću. Zapitajte se biste li taj komad kupili da nije na sniženju. Štedite novac za stvari koje ćete zaista nositi.

Provjerite veličine Ako vam se na sniženju jako svidi nešto čega više nema u vašoj veličini, nikako i nipošto nemojte kupovati taj komad odjeće u veličini koja nije vaša i nadati se da to nitko neće primijetiti. Veoma su velike šanse da taj komad na kraju nećete niti nositi. Neće vam pristajati, neće odgovarati vašim oblinama i posve sigurno neće biti udobno.

Ne kupujte na prvu Ako ste pronašli nešto što vam se sviđa, zapamtite gdje ste to vidjeli i vratite se tek kada provjerite ponudu u ostalim trgovinama, jer se često dogodi da je ista ta majica koja se vama sviđa u trgovini do jeftinija.

Prvo obiđite omiljene trgovine Prije svega provjerite ponudu u trgovinama u kojima inače pronađete odjeću za sebe jer obilaskom trgovina s kojima se tek upoznajete i niste baš impresionirani ponudom mogu uzeti vaše dragocjeno vrijeme i volju.

Play ponuda
Play ponuda