Plava riba kao namirnica donosi mnogo dobrobiti važnih za vaše zdravlje, a ujedno je i odličnog okusa. Za vas smo izdvojili sve prednosti konzumiranja plave ribe.
Da bismo bili zdravi, u život je potrebno uvesti ranoliku i zdravu prehranu. Uz dovoljan unos voća, povrća i mesa, veliku ulogu u našoj prehrani ima i riba. Na našim prostorima znamo za bijelu i plavu ribu, a danas ćemo nešto više reći o plavoj.
Plava riba prepoznatljiva je po, kao što joj samo ime govori, karakterističnoj plavoj boji vanjske ljuske. Danas razlikujemo mnogo različitih vrsta plave ribe, a kod nas su najprisutnije srdele, inćuni, skuše i tuna.
Prednosti i dobrobiti plave ribe zaista su raznolike. Naime, plava riba sadrži velike količine omega-3 masnih kiselina, proteina, bjelančevina i vitamina (vitamin A, B i D). Upravo su omega-3 kiseline najvažniji nutrijent s povoljnim utjecajem na zdravlje. Pomaže kod smanjenja kolesterola u krvi, igra važnu ulogu u očuvanju zdravlja kostiju, jača imunitet te je prirodni lijek protiv bolesti krvožilog sustava.
Osim toga, ova zdrava namirnica bogata je kalcijem, željezom, cinkom te kalijem. Njima pozitivno djeluje na vaš organizam, štiti kardiovaskularni sustav te pruža potrebnu dnevnu dozu zdravih nutrijenata. Ovu zdravu namirnicu trebali biste konzumirati barem jednom tjedno, a uvijek je pokušajte nabaviti svježu.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!