NOVO POGLAVLJE / Cifra od koje boli glava: Ogromna britanska kladionica kupuje SuperSport za čak 920 milijuna eura

Image
Foto: Zeljko Mrsic/24sata

Vjerujem da današnji dan označava početak potpuno novog poglavlja u povijesti SuperSporta

12.8.2022.
16:00
Zeljko Mrsic/24sata
VOYO logo

Pregovori o ulasku britanskog kladioničara Entaina u vlasničku strukturu hrvatskog SuperSporta su okončani te je dogovoreno da Entain kupuje 75 posto SuperSporta od investicijske grupe EMMA Capital, izvijestili su Entain i SuperSport. Dvije strane su se dogovorile da će svoje udjele unijeti u novoosnovani joint venture Entain CEE, u kojem će svaka imati udjele u odgovarajućem omjeru, tj. 75:25.

Image
DIJETE KLUBA /

Nakon devet godina i više od 100 nastupa Ivan Lepinjica napušta Rujevicu: 'Iz Rijeke nosim puno lijepih uspomena'

Image
DIJETE KLUBA /

Nakon devet godina i više od 100 nastupa Ivan Lepinjica napušta Rujevicu: 'Iz Rijeke nosim puno lijepih uspomena'

Realizacija transakcije očekuje se do kraja godine, a njezina ukupna vrijednost bit će ukupno 920 milijuna eura. Akvizicija će se financirati putem kredita Deutsche Banka, Lloydsa, Mediobanca, NatWest a i Santandera. Transakcija uključuje tvrtke minus5 i Puni Broj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Odlučili smo prihvatiti Entainovu ponudu jer je bila vrlo temeljita i sveobuhvatna, te zato što nam omogućuje da nakon četiri godine nastavimo s tvrtkom s kojom imamo mnogo više od poslovnih veza", izjavio je investicijski direktor EMMA Capitala Pavel Horák. Prema riječima predsjednika Uprave SuperSporta Radima Haluze, ulazak Entaina u SuperSport pružit će potpuno nove perspektive za daljnji razvoj i rast, kako u Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

"Imati tako značajnog globalnog igrača u tvrtci otvara potpuno nove razvojne prilike. Vjerujem da današnji dan označava početak potpuno novog poglavlja u povijesti SuperSporta", kaže Haluza, koji ostaje na čelu tvrtke. Naglašava da partneri ne planiraju nikakve promjene u poslovanju SuperSporta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Tvrtka će nastaviti s istim operativnim postavom na koji je dosad bila naviknuta", rekao je.

SuperSport je osnovan 2000. godine. Fokus mu je na sportskom klađenju, ali djeluje i u drugim segmentima poput online casina. Ima 54 posto tržišnog udjela na hrvatskom tržištu, koje Entain ocjenjuje "Potpuno uređenim i atraktivnim".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrtka ima ključne sponzorske ugovore kao što su prava na klađenje za sve lige Hrvatskog nogometnog saveza za razdoblje od 2022. do 2026. godine.EMMA Capital ušao je u SuperSport 2018. i preuzeo potpunu kontrolu nad njim početkom ove godine.

Entain je međunarodna tvrtka za igre na sreću osnovana 2004. u Luksemburgu i kotirana na Londonskoj burzi, gdje je dio FTSE100 indeksa. Posjeduje širok raspon tvrtki u sektoru, uključujući globalno poznate brendove u sportskom klađenju kao što su bwin, Coral, Crystalbet, Eurobet i Ladbrokes. Aktivan je i u segmentu online kasina. Djeluje u Europi, a u SAD-u ima 50 posto udjela u tvrtci BetMGM.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

EMMA Capital je privatni investicijski holding koji je 2012. godine osnovao Jiří Šmejc. Posljednjih godina fokusiran je uglavnom na tržišta Europske unije, ali je prisutan i na ostalim tržištima Europe i Azije.

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo