Play ponuda

UČIMO OD NJIH / Probajte reći da životinje nemaju dušu nakon ovih 14 fotki

shimmer fallback

Životinje su sposobne za toliko mnogo ljubavi, suosjećanja i požrtvovnosti. Nerijetko i više nego ljudi. Ovih 14 priča to i potvrđuje.

31.3.2015.
16:41
Play ponuda

1. Gorila Koko reagira na tužnu scenu u najdražem filmu.

2. Dirljive zadnje riječi papagaja

Alex, sivi afrički papagaj znala je brojati i prepoznavati boje i imala je divan odnos sa svojim čovjekom, Irenom Pepperberg. Neposredno prije no što je uginuo 2007., njegove zadnje riječi bile su "Budi dobra. Volim te"

3. Krave imaju najbolje prijatelje i pod stresom su ako se rastanu

Kada su krave u društvu željene jedinke, njihov stres je manji i srce im sporije tuče u usporedbi s pulsom kada su u društvu bilo koje druge jedinke, kaže dr. sc. Krista McLennan.

4. Dva psa vodiča koji su odveli svoje vlasnike niz 70 katova WTC-a prije no što ste neboder srušio 11. rujna

Salty i Roselle odlikovani su britanskim odličjem Dickin koji se dodjeljuje zaslužnim životinjama u ratu "zbog nevjerojatne odanosti i hrabrosti, iskazane time što su svoje slijepe vlasnike vodile niz stube 70 katova sve do sigurnosti tijekom terorističkog napada na New York"

5. Jack Russel terijer koji dao život kako bi spasio petoro djece od divljih pasa

George se igrao s petoro djece kada su ih 2007. napali pit-bullovi. George nas je pokušao zaštiti, lajao je i zalijetao se na njih. Ali počeli su ga gristi, jedan za glavu drugi za leđa, prisjeća se jedno dijete. Obranio je djecu, ali je sam ubrzo izdahnuo. Posthumno je odlikovan.

6. Kit beluga spasio je roniteljicu na dah koju je uhvatio grč

Kada je Yang Yun pokušala izroniti iz arktičkog bazena, noge su joj se zgrčile i nije se mogla micati. 'Počela sam se gušiti i tonuti sve dublje. Mislila sam 'to je to, mrtva sam'. Odjednom sam osjetila veliku silu koja me gura prema površini'. Mila, kit beluga vidjela što se događa i priskočila u pomoć.

7. Mačka koja osjeća kad će netko umrijeti

Oscar je uvijek mogao osjetiti kada se nekom od štićenika doma za starije i nemoćne bližio kraj i u njihovim zadnjim trenucima, tiho bi legao na krevet. 'Oscarovo bdijenje stvorilo je određeni mir, osjećaj potpunosti i utjehe. Obje su voljele ljubimce. Oscar je unio dostojanstvo i smirenost u sobu. Što je mirnije od mace koja prede? Postoji li ljepši zvuk kojeg čovjek može čuti u svojim zadnjim trenicima' rekao je rođak dvaju sestara koje su preminule u domu.

8. Stafordski bullterijer koji je zaštitio vlasnicu od razbojnika s mačetom

Patricia Adseed je kuhala čaj kada su trojica maskiranih muškaraca s mačetama upala u njen dom. Bivši suprug priskočio je u pomoć, no jedan od razbojnika zasjekao ga je mačetom. 'Bila sam zarobljena u kuhinji s jednim razbojnikom i Oijom. Razbojnik je digao mačetu iznad moje glave." Oi je skočila i ugrizla razbojnika za ruku. Razbojnik je mačetom napao psa, no to nije smeto odanu Oiju koja ga je istjerala iz kuće. 'Da nije krenula za njim, bila bih mrtva', kaže Patricia.

9. Gorila koja se sjetila starog prijatelja

10. I ribe koriste alate

Profesionalni ronilac 2011. snimio je nevjerojatnu fotografiju ribe kako udara školjkom o stijenu akko bi pojela njen sadržaj, dokazujući tako da su ribe mnogo inteligentnije no što mislimo.

11.Njemački ovčar koji je postao vodič slijepom španijelu

Kad je Jean Spencer udomila slijepu Ellie, nije ni slutila da će njen drugi pas Leo biti toliko pažljiv. 'Vodila sam ih u šetnju i Leo ju je vodio okolo. Cijelo vrijeme ju šititi i ne da drugim krupnijim psima da joj se približe' kaže Jean.

12. Zlostavljani cirkuski slonovi koji su ponovo zajedno nakon 25 godina

Jenny i Shirley su bile u istom cirkusu, dok je Jenny bila mladunče a Shirley imala 20 godina. Nakon 25 godina ponovo su se srele u skloništu za slonove. Prvu noć u skloništu svinule su šipke svojih kaveza kako bi bile što bliže. Kada su ih pustili na imanje skloništa, postale su nerazdvojne. 'Jenny je odmah postala nervozna i očajno je pokušavala doći do Shirley. Udarala je o vrata obora, pokušavala se popeti preko ili probiti kroz ogradu. Nakon nekoliko minuta diranja, Shirley je počela zavijati. Ali stvarno zavijati. Jenny se odmah pridružila. Nikad nisam vidjela ni približno toliko snažne osjećaje' prisjeća se jedna od suosnivačica skloništa Carol Bucley.

13. Nevjerojatna priča o Christianu, lavu kojeg su posvojila dvojica braće 1969.

14. Čimpanze koje su tugovale za prijateljem

U skloništu za čimpanze u Kamerunu, Dorothy je uginula zbog zastoja srca. Njeni drugovi su se poredali uz ogradu te zagrljeni, šutke gledali kako njihovu prijateljicu spremaju na posljednji počinak.

Play ponuda
Play ponuda