ČAMI TAKO VEĆ GODINU DANA / Na plaži zatekla psa koji ne skreće pogled s pučine: Sledila se kad je otkrila njegovu potresnu priču

Image
Foto: Shutterstock

Taj pas postao je ikona, o njemu se mještani redovito brinu, hrane ga i pružaju mu zdravstvenu njegu

16.3.2022.
7:08
Shutterstock
VOYO logo

Jolie Mejía i njezina obitelj odlučili su posjetiti španjolski otok Punta Negru, a na jednoj od plaža su imali što i vidjeti - usamljeni pas je stajao uz more i neprestano gledao prema pučini.

Pas ne prestaje čekati svog vlasnika

Nakon što su se Mejía i njezina obitelj smjestili uz obalu, prišao im je pas koji nije izgledao kao lutalica, ali je djelovao jako usamljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije djelovao napušteno. Nosio je ogrlicu oko vrata i krzno mu je bilo čisto", rekla je Mejía za The Dodo. "Mazila sam ga, čekajući njegova vlasnika, ali su prolazile minute, a nitko nije došao", ispričala je djevojka. Svi su se htjeli igrati sa psom, ali je cijelo vrijeme njegov pogled ostao uperen u ocean.

Mejía je ubrzo saznala dirljiv razlog zašto pas neprestano gleda u otvoreno more. Mejía i njezina obitelj razmišljali su i o udomljavanju tog psa, pod pretpostavkom da je on doista napušten. Međutim, kada je čovjek iz okolice prišao, Mejía ga je upitala zna li što je sa psom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
PA KAKAV JE OVO SVIJET?! /

Sirotu kujicu upucali 17 puta: Prošla je neviđeni teror, ostala bez očiju i uha, ali ima važnu zadaću

Image
PA KAKAV JE OVO SVIJET?! /

Sirotu kujicu upucali 17 puta: Prošla je neviđeni teror, ostala bez očiju i uha, ali ima važnu zadaću

"Objasnio je da praktično svi u okolici poznaju psa i da ga jako vole", rekla je Mejía. "Rekao nam je da je vlasnik psa bio ribar koji je preminuo prije nekog vremena te da pas svaki dan dolazi na plažu i bulji u more", ispričala je te dodala da pas danima čeka povratak svog prijatelja koji se nikada neće vratiti kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Bili smo jako dirnuti", rekla je Mejía, koja vjeruje da je vlasnik psa umro na moru prije otprilike godinu dana i da pas od tada svakodnevno dolazi na plažu. No, iako se vlasnik psa možda nikada neće vratiti, pas nije bez prijatelja koji se brinu za njega. Tužna priča o psu očito je dobro poznata ljudima u zajednici, koji ga hrane, sklanjaju i pružaju mu zdravstvenu njegu kada zatreba.

Lokalni veterinar u Punta Negri potvrdio je za The Dodo da se pas zove Vaguito i da se trenutno za njega brine žena koja živi u blizini. Do kraja dana, Mejía i njezina obitelj naposljetku su se razišli s Vaguitom, a njegove su oči još uvijek bile okrenute prema moru. Ali njegova gorko-slatka priča, priča o odanosti ljubavi koju je izgubio, te odanosti i ljubavi koju je pronašao u zajednici, ona se neće nikada zaboraviti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo