Kako se riješiti krpelja na psu prirodnim putem: Riješite se buha, krpelja i komaraca bez kemikalija

Image

Dosta vam je kemijskih sredstava za zaštitu vaših dlakavih prijatelja i na rubu ste očaja? Financijski veliki trošak, efikasnost gotovo na nuli. Priroda daje rješenje.

13.4.2021.
9:12
VOYO logo

Vrijeme krpelja i buha više nije samo u određeno vrijeme godine, ono se produžuje, moglo bi se reći da je prisutno tijekom cijele godine, osim zimi. Nametnici su postali otporni na gotovo sva sredstva na tržištu.

Cijene su izrazito visoke, a vrijeme trajanja zaštite pasa i mačaka, vidno se skratilo. Zazirete li i vi od kemijskih sredstava za zaštitu ljubimaca ili vaši dlakavci imaju bolne, kožne reakcije, možda je vrijeme da isprobate neke domaće recepte - iz prirode.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Češnjak

Zvuči suludo, ali dokazano djeluje. Poznato antibakterijsko djelovanje češnjaka te njegova široka primjena u liječenju ljudi, isto se može primijeniti kod pasa i mačaka. Potrebno ga je narezati i zamotati u komadić hrane te ujutro dati ljubimcima da ga pojedu. Treba paziti na količinu češnjaka i kilažu ljubimca. Primjerice, psu teškom 20 kg, dovoljan je jedan režanj uz jutarnji obrok. Obavezno ga treba narezati jer se na taj način oslobađa alicin (uništava bakterije i gljivična oboljenja) te sprječavate da vam ljubimac ispljune češnjak.

Limun i voda

Skuhajte šest prepolovljenih limuna s korom u litri vode, pustite da odstoji nekoliko sati te pretočite u sprej bočicu. Prije i poslije svake šetnje ili izlaska van doma, naprskajte psa ili mačku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

List oraha, klinčići i medicinski alkohol

U čistu, veću staklenku dodajte pola litre medicinskog alkohola, pet do šest svježih listova oraha i 100 g klinčića. Pustite da 'smjesa' odstoji puna četiri dana uz povremeno miješanje. Nakon toga izvadite listove i klinčiće te dodajte po želji nekoliko kapi eteričnog ulja. Izvrsno će se stopiti ulje lavande koje prirodno tjera komarce. Ovaj miks upotrebljavaju li ljudi, lagano mažući tijelo, dok se na dlakave ljubimce primjenjuje putem sprej boce.

Orahov list

Imate li psa u dvorištu koji spava u kućici, iskusni tvrde da je dovoljno u njegovu kućicu staviti nekoliko svježih listova oraha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo