Play ponuda

Napušteni pod stare dane i ostavljeni na zimi

shimmer fallback

Zima nema milosti, osjetili su to na svojim starim kostima i napušteni mješanci, 12-godišnji Noa i 10-godišnji Ben.

9.1.2012.
21:59
Play ponuda

Pronađeni su kako lutaju, a čiji su i tko ih je ostavio pod stare dane, kad im je uz malo hrane potrebnija ljubav, nježnost i toplina doma, nitko ne zna. Završili su u skloništu Veterinarske stanice Rijeka u Liču.

I premda nisu gladni ni žedni, o njihovom zdravlju brinu se veterinari, kao i svi psi u ovom skloništu imaju rok od 60 dana, nakon kojeg im prijeti eutanazija. Iako još imaju vremena, Noa je stigao prije Božića, a Ben iza Nove godine, volonteri koji napuštenim psima iz Liča vraćaju vjeru u ljude, silno bi željeli da njih dvojica što prije nađu makar i privremene domove.

Nisu ih mazili

Lič nikako nije mjesto za djedice, kako su ih volonteri od milja nazvali. Njihovi vlasnici, kažu, nisu ih baš mazili. Žutog mješanca Nou odbacili su iako je gluh i slabije vidi. Ne treba mu puno šetnje, traži tek toplu ruku koja će ga pomaziti, zdjelicu hrane i dekicu u nekom toplom kutu na kojoj će odmarati.

Crni mješanac Ben nešto je mlađi, za šetnjom baš i ne čezne, ali mu zato nježnosti nikada nije dosta. A najviše voli svoj mir i kućicu u kojoj spava. Ni Noa ni Ben nisu zaslužili da pod stare dane budu napušteni i odbačeni. Iako ih drugi psi ne zanimaju, za ljudskim društvom čeznu.

Pomozite im da zimu ne provedu na hladnom, treba im samo malo prostora. Poziv za njihov spas volonteri očekuju na mobitelu 098/9372225.

Prilika za novi život

O psima iz Liča brinu se volonteri pod okriljem Udruge Lunjo i maza te delnički volonteri. U svemu im pomažu njihovi sugrađani, ali i dobri ljudi iz cijele Hrvatske pa i izvan nje. Prikupljaju dekice, ogrlice, igračke, a i financijski podupiru brigu za pse koji u zakonskom roku ne pronađu udomitelje. Svakom psu koji dođe u Lič volonteri pružaju drugu šansu i priliku za bolji život.

O njihovom radu i potrebama možete pročitati i na internet stranici www.skloniste-lic.com, na kojoj su i brojevi telefona volontera koji željno očekuju poziv udomitelja, te na Facebook profilu skloništa Lič.

Play ponuda
Play ponuda