Play ponuda

Ljubimci i putovanje

shimmer fallback

Ako niste od onih koji svoje kućne ljubimce pred godišnji odmor ostavljaju pred kućnim pragom, već se pripremate za zajedničko dugo ljeto, evo par savjeta kako sigurno i zadovoljno putovati.

5.3.2021.
9:02
Play ponuda

Odredili ste destinaciju, spremate stvari, brojite dane do dugoočekivanog odmora. Želite udobno putovanje bez stresa? To treba i vašem ljubimcu.

Ako ste odmor odlučili provesti u hotelu ili privatnom smještaju, svakako provjerite koji od njih dopuštaju životinje te prilikom upita navedite veličinu ljubimca kako ne bi došlo do neugodnih iznenađenja.

Prije samog puta odvedite ljubimca do veterinara na rutinski pregled, okupajte ga i uredite bez obzira putujete li automobilom ili nekim drugim prijevoznim sredstvom, susret s ljudima tako će biti ugodniji.

Ukoliko putujete automobilom i vašem je ljubimcu to prvi put, bilo bi korisno upoznati ga s limenim stvorom i povesti na kraće vožnje prije polaska.

Spakirajte njegove igračke, posude za hranu i vodu, dokumente ukoliko prelazite granicu i, naravno, imajte bocu pitke vode te hranu – najbolje suhu.

Iako je preporučljivo ljubimce nahraniti oko dva sata prije i ne hraniti za vrijeme putovanja, u slučaju dužeg puta možete mu ponuditi manju količinu hrane.

Osigurajte mu dovoljno prostora u autu, dotok svježeg zraka i kontrolirajte temperaturu (životinje ne podnose ni previsoke ni preniske temperature), te se svakako s vremena na vrijeme zaustavite, pustite ga da obavi nuždu, protegne se i nahrani.

Mislite na svoju sigurnost i udobnost putovanja, ali i svog životinjskog prijatelja – nemojte nikada ljubimca ostaviti samog u zatvorenom automobilu!

Play ponuda
Play ponuda