Play ponuda

Ponašanje mačaka: Mislite da je ono što čini vaša mačka čudno? Ma i za to postoji objašnjenje

Image
Foto: Thinkstock

Smatrate da je neko mačje ponašanje neobično, štoviše čudno. Vjerujte, nije. Riječ je svojevrsnoj njihovoj komunikaciji koja se itekako može sasvim lijepo objasniti.

14.9.2015.
10:30
Thinkstock
Play ponuda

Vaša mačka mijauče na neobičan način, umiljava vam se o nogu, liže vaš prst ili čini vama ponekad nešto sasvim neobično za taj trenutak. Evo zašto to čini, sve ima svoje razloge.

1. Kada mačka trepne polako želi vam reći da vam u potpunosti vjeruje.

2. Mačka prede kada svojoj majci želi poručiti da je dobro, kada želi nekome pokazati naklonost ili izraziti zadovoljstvo te kada same sebe pokušavaju smiriti kada su nemirne ili ih nešto boli.

shimmer fallback
shimmer fallback

3. Mačke predu na frekvenciji od 26 Herca koja potiče regeneraciju tkiva te ozdravljenje

4. U svojoj komunikaciji s ljudima mijaukanje us prilagodile. Zapravo mijauču kad komuniciraju jedna s drugom, a divlje mačke su poprilično tihe.

shimmer fallback
shimmer fallback

5. Mačke vam se trljaju o nogu iz istog razloga iz kojeg vi nekome date zagrljaj. Divlje mačke se trljaju jedna o drugu kada se žele pozdraviti jer se nisu vidjele duže vrijeme.

6.Mačke vole kutije jer im skrivanje u njih smanjuje stres. Kutije su inače dobro mjesto u koje se mogu sakriti kako bi vrebale plijen.

shimmer fallback
shimmer fallback

7. Mačka vas liže kako bi pokazala svoju pažnju i dokazala da vam vjeruje.

8.Mačke progutaju i probave svoju hranu, a da je prije nisu prožvakale.

9. Plastikom su zaluđene jer ona miriši po hrani koju su prije probale ili je materijal sličan mačjim feromonima. Inače, mačke imaju bolji njuh od pasa.

shimmer fallback
shimmer fallback

10. Mačke imaju dubok san poput ljudi, međutim preferiraju drijemanje.

11. Mačke ne razumiju kažnjavanje poput ljudi. Kad je riječ o mački, nema neke povezanosti između njenog djela i vaše reakcije, mada neki tvrde da pozitivna reakcija ima bolje rezultate kod promjene ponašanja tih dlakavica.

Distractify.com/Magazin.hr

Play ponuda
Play ponuda