Izbrišite grešku / Svi smo se barem jednom 'opekli' kod frizera. Evo trikova za brži rast kose

Image
Foto: Pexels

Ponekad nas frizeri ne razumiju pa žalimo za dugom kosom. Srećom, postoji način da ubraze njezin rast

28.8.2018.
15:21
Pexels
VOYO logo

Barem smo se jednom u životu našli u situaciji kada je frizer naš 1 centimetar zamijenio s njegovih 5 kao i sa dramom koja je poslije uslijedila. Danas tržište vrvi proizvodima za zdravu i punu kosu, ali mali broj doista ubrzava njezin rast. 

Rast kose ovisi o nizu faktora poput gena, stresa i prehrane, a nema način da se preko noći vrati na staru dužinu. Međutim, otkrili smo trikovi koji bi mogli značajno ubrzati rast kose, a ne dolaze zapakirani u bočici. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Brinite se o vlasištu

Zdrava i sjajna kosa počinje iz folikula na tjemenu pa je tako od presudne važnosti tretirati vlasište na pravi način. Rast kose počinju iznutra pa za njegovo ubrzavanje morate njegovati folikule.

Počinite prakticirati masažu tjemena redovito. Masaža poboljšava cirkulaciju i dotok krvi u folikulu što ubrzava njezinu 'aktivaciju'. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

2. Njegujte vlasi

Osim korijena, bitno je njegovati i same vlasi. Vaša kosa ne može brzo rasti, ako je ne njegujete i nastavljate paliti toplinom pegle ili fena. Koristite šampone, maske i regeneratore na bazi koprive, aloe vere, ružmarina, kadulje ili koprive. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očuvajte kosu od pucanja i pripazite da ju ne držite stalno zavezanu u čvrstom repu, izbjegavajte grubo češljanje, blajhanje kose ili peglanje. 

3. Regenerirajte kosu iznutra

Ono što unosite u svoje tijelo može pomoći ili odmoći rastu i ljepoti vaše kose. Omega tri masne kiselina i vitamin D značajno utječu pozitivo na zdravlje kose i brži rast jer regeneriraju folikule. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koncentrirajte se na hranu poput ribe, sjemenki chie i soje. 

Image
Foto: Thinkstock

(FOTO: Thinkstock)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Isperite kosu hladnom vodom

Na završetku svakog pranja isperite kosu mlazom hladne vode. Hladna voda bolje zaglađuje vlasi, spriječava gubitak vlage i štiti kosu od štete uzrokovane toplinom fena ili pegle. 

Kao masaža poboljšava cirkulaciju u vlasišti i potpomaže bržem rastu kose. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pročitajte još:

Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island uk
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo