Sprava koja najbrže topi kilograme

Od svih raspoloživih sprava u teretani, može vam se zavrtjeti u glavi.

31.10.2011.
14:22
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Na Huffingtonpostu su testirali djelovanje najpopularnijih sprava i zaključili sljedeće:

Bicikl

Pedaliranje na biciklu aktivira velike mišiće nogu i sagorijeva 500 do 1.000 kalorija na sat. Međutim, većina ljudi ne odredi otpor koji stimulira sagorijevanje kalorija, već pušta da prirodno okretanje pedala odradi posao za njih. Želite li rezultate, odredite otpor zbog kojeg ćete teško disati (90 okretaja u minuti).

Trčanje na pokretnoj traci

Trčanje po pokretnoj traci može sagorjeti 600 do 1.200 kalorija na sat. A trčanje po nagibu najbolji je način ubrzavanja metabolizma, satima nakon što ste završili s tjelovježbom. Usporedbe radi, hodanje po pokretnoj traci sagori samo 150 od 400 kalorija na sat, ovisno o brzini i nagibu. Izbjegnite i uobičajenu grešku da uvijek držite drške. One služe samo ako imate izrazite poteškoće s ravnotežom ili se morate stabilizirati zbog promjene položaja ili postavki.

Eliptične sprave za vježbanje

Riječ je o spravama poput stepera ili Orbitreka. One na kojima nisu uključeni pokreti rukama sagore oko 600 kalorija na sat, a na onima koje uključuju pokrete rukama 700 do 900 kalorija na sat. Tijekom vježbanja trebate teško disati - to znači da ste na dovoljno velikom naporu. Ukoliko ne osjećate kontrakcije mišića, vjerojatno trebate povećati otpor.

Sprava za veslanje

Na spravi na kojoj oponašate pokrete veslanja možete sagorjeti preko 1.000 kalorija na sat. Ovo je odlična vježba za izdržljivost mišića gornjeg i donjeg dijela tijela te kondiciju općenito. No, može postati dosadna. Da biste izbjegli dosadu, izmjenjujte intenzivne intervale s laganim veslanjem. Prilikom veslanja ne koristite samo ruke, već i mišiće nogu.

Ipak, ma koji oblik kardio treninga odabrali, važno je redovno izmjenjivati način vježbanja i uključiti nešto novo, na što se tijelo još nije naviknulo i predstavlja izazov. Znači, ako uvijek hodate, počnite malo s bicikliranjem, ili ako uvijek trčite, počnite malo veslati. To će stvoriti nove izazove i omogućiti maksimalno sagorijevanje kalorija.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali