Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Ljepota /

Piling je nužni dio njege, no rijetko tko zna koliko ga često treba raditi

Redovito pišemo o tome kako bi piling trebao biti dio redovite rutine njege kože, no mnogi ne znaju koliko često ga trebaju raditi. A sve ovisi o tipu kože.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Kako starimo, tako našoj koži treba sve više vremena da se obnovi. Mrtve stanice koje predugo ostaju na koži mogu začepiti pore i uzrokovati pojavu akni, urasle dlačice, sivilo kože i bore. Kako bi ubrzali obnovu kože, trebali bi raditi piling lica kojim se miču mrtve stanice.

Koliko često pak treba to činiti, ovisi gotovo u potpunosti o vašem tipu kože. Prerijetko nećete postići željeni učinak, a prečestim pilingom biste mogli potaknuti crvenilo lica, iritacije i isušenost. Također, zapamtite da suha koža podnosi rjeđe, a masna češće tretmane pilingom.

U prosjeku biste trebali očistiti lice s nježnom čistilicom dva puta dnevno, a neagresivni piling biste si trebali priuštiti jednom do dva puta tjedno.

Možete isprobati i kemijske pilinge, s tim da prvo upotrijebite čistilice koje sadrže salicilnu kiselinu, a zatim lice 'ostružete' s pravim pilingom. Dermatolog Justin Ko preporučuje pilinge koji sadrže malene, okrugle perlice umjesto onih koje kao da u sebi imaju grublje tvari i sjemenke, jer ti mogu nanijeti mikrotraume na koži, te pogoršati akne i osjetljivu kožu, kao i popucale kapilare.

Inače, tijekom pilinga pazite da ne oštetite kožu. Nemojte prejako masirati kožu, jer tako možete pogoršati crvenilo i isušenost, te nipošto nemojte zaboraviti nakon pilinga lice dobro nahraniti bogatom hidratantnom kremom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike