DRUGA OSOBA / Otopila više od 90 kilograma pa podijelila dvije važne lekcije o mršavljenju

Image
Foto: Instagram

Leah je otopila 90,7 kilograma u dvije godine nakon što se počela više kretati i manje jesti brzu hranu

26.6.2024.
6:28
Instagram
VOYO logo

Fotografkinja iz Scottsdalea u američkoj Arizoni, Leah Mancuso (35), izgubila je 90,7 kilograma u dvije godine jer se zdravije hranila i više kretala. Također, shvatila je da su njeno fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje međusobno povezani, piše Business Insider.

Leah se cijeli život borila sa svojom težinom. Otkrila je da je mršavljenje bilo edukativno i transformativno na mnogo načina. Ona je naučila koliko su fizičko, mentalno i emocionalno zdravlje isprepleteni. Također je shvatila da njen prijašnji način života zapravo nije bio lakši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DOSTA SE GLADUJE /

Što je intervalni post i pomaže li u mršavljenju? Nova studija posvađala stručnjake

Image
DOSTA SE GLADUJE /

Što je intervalni post i pomaže li u mršavljenju? Nova studija posvađala stručnjake

"Mislila sam da je moj život lak i zato sam htjela da tako i ostane. Mislila sam 'Zašto bih se odrekla ovog lakog, udobnog života?'. Ali to je bilo daleko od istine.", rekla je.

Za razliku od mnogih ljudi koji redovito idu od jedne dijete do druge, Leah nije bila na takvom striktnom režimu prehrane prije nego što je naučila kako smršaviti na zdrav način. Međutim, isprobala je nekoliko programa, no vratila je težinu jer je smatrala da su neodrživi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leah je otopila 90,7 kilograma u dvije godine nakon što se počela više kretati i manje jesti brzu hranu, a više hranjiva domaća jela. Podijelila je dvije najvažnije lekcije koje je naučila kad je smršavila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Gubitak težine dao joj je 'potpunija iskustva'

Leah je godinama mislila da je sjedilački način života s puno brze hrane laka opcija. Bilo je to sve što je znala, i na mnogo načina, to je bila njena zona komfora.

"Prije sam mislila da mi je život lakši, zato sam nastavila s nezdravim obrascima koje sam sama sebi stvorila", rekla je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leah je sada shvatila da se je u životu dosta toga propuštala, jer ju je debljina sputavala. Izbjegavala je određene restorane, nije htjela ići na vlak smrti u zabavnom parku i izbjegavala je letjeti jer sjedala u avionu nisu bila dovoljno velika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Život mi je sada mnogo bolji, ali to nije zato što sam bliže standardu ljepote. To je zato što imam mnogo više stvari koje su uistinu važne: potpunija iskustva, bogatije odnose, nove prilike, više energije, više izdržljivosti, više snage, više sposobnosti, više samopouzdanja, više radosti i više života", otkrila je Leah.

Ona tvrdi da sad ima slobodu birati što će raditi, umjesto da veličina njenog tijela i ograničena izdržljivost donose odluke umjesto nje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Mentalno i tjelesno zdravlje su međusobno povezani

Leah prije nije razmišljala o tome da su svi aspekti zdravlja povezani.

"Dugo sam zanemarivala svoje tjelesno zdravlje i sama sebi se opravdavala da to nije ništa strašno jer sam barem brinula o svom mentalnom i emocionalnom zdravlju. Ali tek kad sam se počela truditi da postanem fizički zdrava, shvatila sam kako se različita područja života međusobno nadopunjuju", ispričala je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Leah je otkrila da je razvijanjem zdravijeg načina života također poboljšala svoje mentalno i emocionalno zdravlje.

POGLEDAJTE VIDEO: Prije 140 godina Modru špilju otkrio je bečki slikar: I danas izgleda identično. Čarobno!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo