Play ponuda

JOŠ JEDAN BIZARNI TREND S TIKTOKA: / Pogledajte što djevojke stavljaju u šampon, pa što im je?!

Image
Foto: Screenshot/TikTok

Stručnjaci za rast kose preporučuju konzumiranje hrane bogate biotinima i vitaminom B, poput mesa, morskih plodova, lisnatog povrća i badema

26.11.2020.
19:24
Screenshot/TikTok
Play ponuda

U posljednjem bizarnom trendu na TikToku djevojke gnječe svoje kontracepcijske pilule i stavljaju ih u šampon kako bi potaknule rast kose.

Naime, njihova se teorija temelji na činjenici da estrogen, koji je prisutan u hormonalnim kontraceptivima, može pospješiti rast kose.

Image
NIJE SE ŠIŠALA SKORO 30 GODINA! Ukrajinska Zlatokosa (34) ima kosu dugu dva metra: /

'Ona je moje bogatstvo'

Image
NIJE SE ŠIŠALA SKORO 30 GODINA! Ukrajinska Zlatokosa (34) ima kosu dugu dva metra: /

'Ona je moje bogatstvo'

"Čula sam da kontracepcijske pilule u šamponu pomažu kod rasta kose", rekla je jedna korisnica TikToka.

Druga djevojka otkrila je da je trik naučila od svoje majke. "Kada je moja mama bila mlađa, gnječila je pilulu i stavljala u šampon kako bi joj kosa narasla pa sam ja odlučila isprobati isto", istaknula je.

Iako se neke djevojke u komentarima kunu da im je taj trik pomogao, a hormoni igraju važnu ulogu u rastu kose, stručnjaci tvrde da se radi o neučinkovitoj metodi.

Dr. Shirin Lakhani za Daily Mail je rekla da kontracepcijske pilule nisu načinjene tako da se apsorbiraju kroz kožu ili vlasište. "Mogu shvatiti zašto djevojke misle da će im kosa brže rasti zbog dodavanja hormonalnih kontraceptiva u šampon, no ovaj viralni trend je beskoristan", objasnila je.

Umjesto toga za rast kose preporuča konzumiranje hrane bogate biotinima i vitaminom B, poput mesa, morskih plodova, lisnatog povrća i badema.

Play ponuda
Play ponuda