VRIJEDI PROBATI / Neočekivano rješenje za smrdljive pazuhe: 'Bacite dezodorans, ovo stvarno djeluje'

Image
Foto: Shutterstock

Dermatologinja je otkrila da uobičajeni proizvod koji koristimo kao dio našeg jutarnjeg rituala doprinosi smradu ispod pazuha

25.6.2024.
11:46
Shutterstock
VOYO logo

Dermatologinja dr. Adel objasnila je kako spriječiti znojenje i smrad izbod pazuha, a postoji i jedan proizvod koji to uzrokuje i koji trebate prestati koristiti, piše Express.

Na velikim vrućinama svi se pretjerano znojimo. To ne samo da dovodi do neugodnog tjelesnog mirisa, već zahtijeva i često tuširanje. Uzrok vaših znojnih pazuha mogao bi se nalaziti u ormariću u vašoj kupaonici i vaša dnevna rutina dotjerivanja zapravo pogoršava problem znojenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
SRUŠEN MIT /

Znoje li se više žene s malim ili velikim grudima? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Image
SRUŠEN MIT /

Znoje li se više žene s malim ili velikim grudima? Odgovor bi vas mogao iznenaditi

Dermatologinja je otkrila da uobičajeni proizvod koji koristimo kao dio našeg jutarnjeg rituala ironično pridonosi našem smradu unatoč tvrdnjama da će učiniti suprotno. Dr. Adel je predložila da borbu protiv znojnih i smrdljivih pazuha počnete bacanjem dezodoransa u smeće.

"Vaš dezodorans treba baciti u kantu za smeće. Dezodoransi ne čine apsolutno ništa da vas spriječe da se znojite. Oni su doslovno samo miris koji prikriva miris vašeg znoja. Iskreno, pomisao na miješanje znoja s dezodoransom mi je tako odvratna", rekla je dr. Adel.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Antiperspirant protiv znojenja

Ona savjetuje da umjesto dezodoransa koristite antiperspirant, koji aktivno djeluje na smanjenje znojenja te je otkrila idealno doba dana za njegovu primjenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ovdje je ključno da antiperspirant morate staviti navečer. Znam da se čini čudno i čudan je osjećaj, ali iskreno vjerujte mi kad vam kažem da će to učiniti antiperspirant najboljim. Kada spavate, vaše male znojne žlijezde također spavaju, tako da će puno bolje upiti antiperspirant i biti puno učinkovitije", objasnila je stručnjakinja.

Dr. Adel je onima koji se bore s neugodnim mirisom ispod pazuha predložila da koriste proizvode za tretiranje akni koji sadrže benzoil peroksid.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Nije važno koji postotak koristite. Možete koristiti deset posto, možete koristiti četiri posto. To ćete nanijeti na pazuhe, ostaviti da djeluje dvije minute i zatim isprati. Ne samo da će to pomoći u ubijanju bakterija koje uzrokuju neugodan miris vašeg znoja, već također može pomoći u smanjenju broja uraslih dlaka", otkrila je stručnjakinja.

POGLEDAJTE VIDEO: Ističe važan rok za promjenu u banci, a mnogi nisu svjesni: 'Ne znam ništa o tome'

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo