SKINULA 85 KG / Bojala se da će umrijeti od debljine: Evo kako se u dvije godine uspjela prepoloviti

Image
Foto: Shutterstock

Lisa uživa u životu nakon što je u nešto više od dvije godine otopila impresivnih 85 kilograma

27.6.2024.
12:14
Shutterstock
VOYO logo

Lisa Eden (46) iz engleskog East Leakea majka je troje djece. Ona je imala više od 155 kilograma te se bojala otići na spavanje jer je zbog velike težine teško disala kad bi legla, a zbog toga se bojala da će joj svaki dan biti posljednji, piše Express.

Ne samo da joj je bilo neugodno zbog svoje debljine, već se borila i s brojnim zdravstvenim problemima, uključujući visoki krvni tlak i dijabetes tipa 2. Strogo upozorenje liječnika, koji su joj dali samo tri mjeseca da promijeni svoj život, konačno ju je potaknulo na akciju mršavljenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
DRUGA OSOBA /

Otopila više od 90 kilograma pa podijelila dvije važne lekcije o mršavljenju

Image
DRUGA OSOBA /

Otopila više od 90 kilograma pa podijelila dvije važne lekcije o mršavljenju

Lisa sada uživa u životu nakon što je izgubila gotovo pola svoje tjelesne težine zahvaljujući jednoj online grupi za mršavljenje. U nešto više od dvije godine skinula je impresivnih 85 kilograma. Tlak joj više nije visok, a njen dijabetes tipa 2 je u remisiji.

Lisa je otkrila da se većinu života borila sa svojom težinom. Počela je držati dijetu kad je imala samo 11 godina i isprobala je sve dostupne metode mršavljenja, od hipnoterapije do raznih grupa za mršavljenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

Rekla je da je, iako je u početku gubila na težini i osjećala se fantastično, uvijek na kraju vratila ono što je izgubila i dobila još više kilograma. Međutim, kada joj je dijagnosticiran dijabetes tipa 2 i visoki krvni tlak, znala je da jednom zauvijek mora preuzeti kontrolu nad svojom težinom.

'Bila sam zabrinuta da se neću probuditi zbog komplikacija s disanjem'

"Bila sam na dnu, i fizički i psihički. Znala sam da želim i trebam napraviti promjenu, ali jednostavno nisam znala kako. Vozila bih posvuda i parkirala što bliže trgovinama jer moja koljena i kukovi nisu mogli podnijeti hodanje daleko. Disala sam izuzetno teško i jedva sam hodala po stepenicama, borila sam se za zrak. Išla sam spavati svake noći zabrinuta da se neću probuditi zbog komplikacija s disanjem i morala sam spavati poduprta jastucima kako bih to kontrolirala", ispričala je Lisa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
Foto: Shutterstock

U veljači 2022. Lisa se odlučila pridružiti jednoj online grupi za mršavljenje. "Iskreno govoreći, nisam bila uvjerena da će uspjeti. Bila sam u toj grupi prije mnogo godina, ali gledajući unatrag, shvaćam da se tada nisam trudila. Ovaj put, međutim, moj način razmišljanja se potpuno promijenio i bila sam spremna u potpunosti prihvatiti sve što je ta grupa nudila da mi pomogne u mršavljenju", rekla je.

Lisa je smršavjela zahvaljujući uravnoteženoj prehrani i redovnoj tjelesnoj aktivnosti. Ona sada uživa u vodenom aerobiku i zabavnim grupnim kardio treninzima te sudjeluje u dobrotvornim utrkama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Vježbanje više ne vidim kao neprijatelja – volim ga! Volim se uključiti u sve vrste aktivnosti i više se ne osjećam sputana svojom težinom. Sada mogu pratiti svoju najmlađu kćer, koja ima devet godina, na vožnji u tematskom parku i obući ronilačko odijelo za podvodne izlete kad sam na godišnjem odmoru", otkrila je.

Ako vas je Lisa inspirirala da smršavite, u Hrvatskoj postoje razne online grupe i programi za mršavljenje, pa im se možete pridružiti. Prije nego što im se javite, provjerite njihove metode i cijenu. Najbolje grupe su one u kojoj vam trener i nutricionist slože osobni plan za trening i jelovnik koji mora biti uravnotežen kako ne biste gladovali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Bez volana i papučica, mijenja mirise i boju, pušta filmove, pamti vašu omiljenu boju. Što još može Rimčev robotaksi?

FNC 18
Gledaj uživo 13.srpnja
VOYO logo