Pravilnik o upotrebi kolačića
Portal Net.hr unaprijedio je politiku privatnosti i korištenja takozvanih cookiesa, u skladu s novom europskom regulativom. Cookiese koristimo kako bismo mogli pružati našu online uslugu, analizirati korištenje sadržaja, nuditi oglašivačka rješenja, kao i za ostale funkcionalnosti koje ne bismo mogli pružati bez cookiesa. Daljnjim korištenjem ovog portala pristajete na korištenje cookiesa. Ovdje možete saznati više o zaštiti privatnosti i postavkama cookiesa

Pečeni marinirani losos sa špinatom

Losos živi malo u rijekama, malo u morima i na kraju se odmara na posteljici od špinata. Lagani okus ribe i špinata nadopunjen je pikantnim đumbirom, čili papričicama i nezaobilaznim češnjakom.

Sastojci:

600 g fileta lososa
450 g zamrznutog špinata
2 limuna
120 ml mlijeka

40 g maslaca
1 žlica brašna
½ žličice mljevenog đumbira
½ žličice mljevene čili papričice

½ žličice češnjaka u granulama
ekstra djevičansko maslinovo ulje
sol i papar

Priprema prema recepturi Crochef.hr: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2011-03-14.asx

S fileta lososa skinemo kožu i uklonimo preostale kosti, a limun narežemo na kolutove. U zdjelicu stavimo mljeveni đumbir, mljevenu čili papričicu, češnjak u granulama, sol, papar, ulijemo 200 ml maslinovog ulja i pjenjačom izmiješamo sastojke.

Po dnu vatrostalne posude rasporedimo kolutove limuna, preko njih stavimo file lososa, prelijemo ga mješavinom začina i maslinovog ulja i ostavimo da se marinira 20-ak minuta.

Marinirani losos stavimo peći u pećnicu, zagrijanu na 200°C, 20-ak minuta. 15-ak minuta prije kraja pečenja u ugrijani lonac stavimo maslac, dodamo brašno i pržimo ga miješajući, po prilici jednu minutu. Zatim ulijemo mlijeko, dodamo špinat, posolimo i kuhamo na laganoj vatri 6-7 minuta, stalno miješajući, dok ne dobijemo jednoličnu smjesu, predlaže Crochef.hr.

Na tanjuru za posluživanje napravimo posteljicu od špinata, preko nje stavimo pečeni filet lososa i poslužimo.

Povratak na Net.hr