Albondigas ili meksička juha

Image

Meksička riječ Albondigas odnosi se i na mesne okruglice i na juhu u kojoj se iste kuhaju. Potrudite se malo sa začinima, pustite meksičku muziku i caramba.

29.3.2021.
9:41
VOYO logo

Vrijeme pripreme meksičke juhe: 1 h 30 min Kalorije: 668 Masnoća: 39.31 g Ugljikohidrati: 40.28 g Proteini: 43.68 g Kolesterol: 357.63 mg Natrij: 2428.63 mg

Sastojci za meksičku juhu: 450 g mljevene junetine 4 jaja 1/4 malog crvenog luka, usitnjenog 4 žlice nasjeckanog korijandra 1 žlica origana 1 žličica soli 1/2 žličice usitnjenog kumina 1/2 žličice svježe smljevenog papra 7 šalica juneće juhe 1 konzerva rajčice 2 žličice šećera 1 žličica crvene paprike 2 mrkve, nasjeckane 2 celera, pažljivo nasjeckana 1 nasjeckani luk 1 list lovora

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upute za kuhanje meksičke juhe: 1. U zdjeli izmiješajte junetinu, jaja, luk, korijandar, origano, sol, kumin i papar. Pokrijte i ostavite u hladnjaku 1 sat. 2. U lonac ulijte juhu, dodajte rajčicu, šećer, crvenu papriku, mrkvu, celer, luk i lovorov list i lagano miješajte drvenom kuhačom. Pustite da prokuha pa smanjite tako da lagano vrije. 3. Izvadite meso iz hladnjaka i formirajte male loptice. Polako ubacite u lonac s juhom, poklopite. Pustite da lagano kuha dok se povrće ne smekša, kojih 20 minuta. 4. Izvadite lovorov list. Probajte meksičku juhu i ako je potrebno dodajte začine. Odmah poslužite meksičku juhu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo