Mnogi ljudi ne shvaćaju da su soda bikarbona i prašak za pecivo dvije vrlo različite stvari te ne znaju da se to dvoje nikada ne smije zamijeniti, piše The Sun.
TikTokerica Alice Kelly nedavno je podijelila video u kojem objašnjava razliku između to dvoje te je mnoge pratitelje zaprepastila.
"U redu, ne mogu više čuvati tajnu. Soda bikarbona i prašak za pecivo nisu jedno te isto", kazala je.
Alice je objasnila da se za meke biskvite koristi soda bikarbona jer počinje rasti čim se pomiješa s tekućinom.
Prašak za pecivo je bolji za kolače i torte
"Soda bikarbona naraste trenutno i zato je morate brzo staviti u pećnicu kada se pomiješa s tekućinom. Zato je ljudi koriste za palačinke, kolačiće i peciva koja ne trebaju puno porasti dok se termički obrađuju", ispričala je Alice.
"Prašak za pecivo će, pak, narasti dva puta. Dići će se baš kao soda bikarbona, ali će se dići i pod utjecajem topline, zato je bolji za kolače i torte", otkrila je Alice.
Dakle, ako koristite prašak za pecivo za kolačiće, mogli bi više izgledati poput muffina, a kolač napravljen od sode bikarbone mogao bi biti pljosnat.