PAZITE KAD PEČETE KOLAČE! /

Znate li koja je razlika između sode bikarbone i praška za pecivo? 'Ne smiju se koristiti jedno umjesto drugog'

Image
Foto: Shutterstock

Soda bikarbona naraste trenutno i zato je morate brzo staviti u pećnicu kada se pomiješa s tekućinom

12.4.2023.
16:11
Shutterstock
VOYO logo

Mnogi ljudi ne shvaćaju da su soda bikarbona i prašak za pecivo dvije vrlo različite stvari te ne znaju da se to dvoje nikada ne smije zamijeniti, piše The Sun.

TikTokerica Alice Kelly nedavno je podijelila video u kojem objašnjava razliku između to dvoje te je mnoge pratitelje zaprepastila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
OVAKO JE DVOSTRUKO BRŽE /

Tvrdi da čitav život gulimo krumpir pogrešno, a njezin trik posvađao je čak i profesionalce

Image
OVAKO JE DVOSTRUKO BRŽE /

Tvrdi da čitav život gulimo krumpir pogrešno, a njezin trik posvađao je čak i profesionalce

"U redu, ne mogu više čuvati tajnu. Soda bikarbona i prašak za pecivo nisu jedno te isto", kazala je.

Alice je objasnila da se za meke biskvite koristi soda bikarbona jer počinje rasti čim se pomiješa s tekućinom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prašak za pecivo je bolji za kolače i torte

"Soda bikarbona naraste trenutno i zato je morate brzo staviti u pećnicu kada se pomiješa s tekućinom. Zato je ljudi koriste za palačinke, kolačiće i peciva koja ne trebaju puno porasti dok se termički obrađuju", ispričala je Alice.

"Prašak za pecivo će, pak, narasti dva puta. Dići će se baš kao soda bikarbona, ali će se dići i pod utjecajem topline, zato je bolji za kolače i torte", otkrila je Alice.

Dakle, ako koristite prašak za pecivo za kolačiće, mogli bi više izgledati poput muffina, a kolač napravljen od sode bikarbone mogao bi biti pljosnat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo