Sastojci za nabujak
- 250 g tamnog kruha
- 250 g bijelog kruha
- 250 ml mlijeka
- 100 g svinjske masti
- 6 jaja
- 400 g kuhane šunke
- 4 mlada luka
- Sol, papar
Sastojci za salatu
- 200 g rotkvica
- 300 g kuhanog graha
- 50 ml jabučnog octa
- 30 ml bučinog ulja
- Sol
Recept
Kruh narežite na kockice i stavite da se lagano posuši u pećnici na 150°C, 15-20 minuta. Zatim ga prebacite u veću posudu i prelijte toplim mlijekom. Dodajte šunku narezanu na kockice i sitno nasjeckani mladi luk koji ste lagano popržili na svinjskoj masti. Sve dobro izmiješajte i pustite da se malo ohladi. Na kraju dodajte razmućena jaja te posolite i popaprite po želji. Dobivenu smjesu stavite u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje te pecite u pećnici na programu za paru na 170°C, 40 minuta. Kad je nabujak pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se lagano ohladi 20 minuta. Za to vrijeme napravite salatu od rotkvica i graha začinjenu bučinim uljem, octom i soli.
Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa