Domaće i tradicionalno sa Špičekom /

Nabujak od kuhane šunke, mladog luka i jaja sa salatom od rotkvice i graha

Image
11.4.2023.
10:47
VOYO logo

Sastojci za nabujak

  • 250 g tamnog kruha
  • 250 g bijelog kruha
  • 250 ml mlijeka
  • 100 g svinjske masti
  • 6 jaja
  • 400 g kuhane šunke
  • 4 mlada luka
  • Sol, papar

Sastojci za salatu

  • 200 g rotkvica 
  • 300 g kuhanog graha 
  • 50 ml jabučnog octa 
  • 30 ml bučinog ulja 
  • Sol 

Recept

Kruh narežite na kockice i stavite da se lagano posuši u pećnici na 150°C, 15-20 minuta. Zatim ga prebacite u veću posudu i prelijte toplim mlijekom. Dodajte šunku narezanu na kockice i sitno nasjeckani mladi luk koji ste lagano popržili na svinjskoj masti. Sve dobro izmiješajte i pustite da se malo ohladi. Na kraju dodajte razmućena jaja te posolite i popaprite po želji. Dobivenu smjesu stavite u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje te pecite u pećnici na programu za paru na 170°C, 40 minuta. Kad je nabujak pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se lagano ohladi 20 minuta. Za to vrijeme napravite salatu od rotkvica i graha začinjenu bučinim uljem, octom i soli.

Dobar tek!

Image

Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw
NE PROPUSTI 21. VELJAČE!
VOYO logo
Još iz rubrike