Sastojci za nabujak
- 250 g tamnog kruha
- 250 g bijelog kruha
- 250 ml mlijeka
- 100 g svinjske masti
- 6 jaja
- 400 g kuhane šunke
- 4 mlada luka
- Sol, papar
Sastojci za salatu
- 200 g rotkvica
- 300 g kuhanog graha
- 50 ml jabučnog octa
- 30 ml bučinog ulja
- Sol
Recept
Kruh narežite na kockice i stavite da se lagano posuši u pećnici na 150°C, 15-20 minuta. Zatim ga prebacite u veću posudu i prelijte toplim mlijekom. Dodajte šunku narezanu na kockice i sitno nasjeckani mladi luk koji ste lagano popržili na svinjskoj masti. Sve dobro izmiješajte i pustite da se malo ohladi. Na kraju dodajte razmućena jaja te posolite i popaprite po želji. Dobivenu smjesu stavite u kalup koji ste prethodno obložili papirom za pečenje te pecite u pećnici na programu za paru na 170°C, 40 minuta. Kad je nabujak pečen, izvadite ga iz pećnice i ostavite da se lagano ohladi 20 minuta. Za to vrijeme napravite salatu od rotkvica i graha začinjenu bučinim uljem, octom i soli.
Dobar tek!
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sadržaj donosi SPAR Hrvatska.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa