Zapečene punjene paprike na vegetarijanski

Jedno od tipičnih ljetnih jela su punjene ili filane paprike, a ovaj put donosimo tu poslasticu na vegetarijanski način uz malu doradu - na kraju ih samo trebate malo zapeći!

29.7.2011.
13:44
VOYO logo

Priprema:

Paprikama odstranite vrh, izvadite unutrašnjost i dobro ih operite. Mrkvu, rajčice (bez kožice) i krumpir narežite na sitne komadiće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sojine ljuskice polijete vrućom vodom i ostavite 10 minuta da se namaču.

U lonac na maslinovom ulju kratko pirjajte luk. Dodajte ocijeđene sojine ljuskice, leću, rižu, nasjeckani krumpir, paradajz i mrkvu. Nakon kratkog pirjanja uz stalno miješanje dodajte začine. Po potrebi dolijte malo vode ili umaka od rajčice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremljenom smjesom napunite paprike. Složite ih u duboki lonac tako da se ne prevrnu. Zalijte ih umakom od rajčica uz malo vode i kuhajte oko 20 - 30 minuta.

Kad su kuhane, premjestite paprike u vatrostalnu zdjelu, dodajte malo tekućine u kojoj su se kuhale i pecite ih desetak minuta u zagrijanoj pećnici. Ako ih želite dodatno doraditi, narežite kriške sira i stavite po jednu na vrh paprike. Uz paprike možete servirati pire od krumpira ili nešto drugo po vašoj želji. U slast!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo