Sastojci:
500 g valjušaka 400 ml slatkog vrhnja 200 g naribanog parmezana 60 g maslaca 1 režanj češnjaka 1 žlica sjeckanog vlasca muškatni oraščić sol i papar
Priprema: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2010-05-10.asx
U lonac ulijemo vrhnje za kuhanje, dodamo maslac, protisnuti češnjak i kuhamo dok se maslac ne rastopi, te poveže s vrhnjem za kuhanje.
Zatim naribamo malo muškatnog oraščića i postupno dodajemo naribani parmezan, stalno miješajući kuhačom.
Kada se parmezan potpuno rastopio, umak kuhamo dalje na srednje jakoj vatri, stalno miješajući, po prilici, 5-6 minuta.
Za to vrijeme, u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo valjuške i kuhamo ih po uputama na pakiranju.
Gotove valjuške ocijedimo, umiješamo u umak, začinimo solju i paprom, promiješamo, premjestimo na tanjur, posipamo sjeckanim vlascem i poslužimo, predlaže Crochef.