Ako ste ikada imali problema s rezanjem luka, ovaj trik će vam uštedjeti vrijeme i živce. Uz ovu jednostavnu tehniku, može se brže i učinkovitije obaviti ovaj zadatak koji nije svima omiljen.
Mnogi ljudi koriste ribež za povrće kako bi skinuli koru s povrća, ali jeste li znali da se može koristiti i za rezanje?
Kako lakše i brže narezati luk?
Na jednom Instagram profilu je objavljen video u kojem je prikazan muškarac koji usitnjava luk pomoću ribeža.
"Trik koji se čini očitim, ali ga mnogi ignoriraju", piše u objavi.
Čini se da mnogi nisu znali za ovu tehniku jer je objava prikupila više od 300.000 lajkova.
"Ovo je briljantno", "Oduševljena sam", "Radite pametnije", "Ovi trikovi će mi biti potrebni kad počnem kuhati", glasili su komentari.
Neki smatraju da korištenje noža nije tako jednostavno pa je jedna osoba komentirala: "Znači, nitko ne može koristiti običan nož danas?" Druga osoba je dodala: "Ili možeš jednostavno naučiti kako pravilno koristiti nož i rezati luk tanko."
Osim rezanja luka, stručnjaci su otkrili i kako se luk treba pravilno pohraniti ne bi li mogao stajati i do šest mjeseci, a da se pokvari.
"Nemojte nikad čuvati luk u zapečaćenoj plastici jer će to brzo uzrokovati kvarenje", savjetuju stručnjaci iz Shop Food Wastea.
Plastične vrećice zadržavaju vlagu, što pogoduje rastu plijesni. Umjesto toga, crveni luk i češnjak treba čuvati u košari ili papirnatoj vrećici gdje može cirkulirati zrak, piše Express.
POGLEDAJTE VIDEO: U doba Jugoslavije bio je šoping meka za Hrvate. Provjerili smo isplati li se sada tamo u kupovinu