Tjestenina calamari

Da su Talijani majstori kulinarstva, a pogotovo u segmentu tjestenina, to svi znamo, ali nas uvijek neko novo jelo iznova ugodno iznenadi, pa tako i ovo. U slast!

20.1.2011.
16:53
VOYO logo

Sastojci:

500 g tjestenine Calamari 400 g pelati rajčice 200 g zamrznutih zelenih mahuna 200 g smeđeg graha iz konzerve 1 patlidžan 2 tikvice 1 glavica luka 1 mrkva 1 režanj češnjaka 50 ml konjaka 2 slana fileta inćuna 2 žlice sjeckanog peršina ekstra djevičansko maslinovo ulje sol i papar

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema: http://www.crochef.com/video/temp/net_hr/net_2011-01-16.asx

Povrće očistimo, pelati rajčice malo izgnječimo, češnjak narežemo na listiće, a luk, mrkvu, tikvice i patlidžan na polumjesece.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U tavu, na dvije, tri žlice ugrijanog maslinovog ulja dodamo luk i mrkvu, posolimo i pržimo na laganoj vatri dok povrće malo ne omekša. Zatim dodamo listiće češnjaka, promiješamo, i čim češnjak zamiriše dodamo narezan patlidžan i tikvice, izmiješamo sastojke i pirjamo na laganoj vatri 10-ak minuta, savjetuje Crochef.com.

Za to vrijeme u lonac s vrelom i posoljenom vodom dodamo tjesteninu i kuhamo ju po uputama na pakiranju. Potom u tavu s povrćem dodamo mahune, pelati rajčice, promiješamo i kuhamo na laganoj vatri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon 10-ak minuta ulijemo konjak, dodamo slane inćune, grah iz konzerve, promiješamo i pričekamo da umak zavri. Za to vrijeme kuhanu tjesteninu ocijedimo i premjestimo na tanjure.

U umak dodamo sjeckani peršin, promiješamo ga, rasporedimo po tjestenini i poslužimo. Uživajte u jelu pripremljenom prema receptu Crochef.com..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo