Tikvice u vinu s pinjolima i sirom

Pinjoli su plodovi borova roda Pinus, čiji se krupniji primjerci upotrebljavaju kao hrana i kao začin.

23.8.2010.
17:03
VOYO logo

Priprema:

Luk nasjeckajte na tanke rezance i zgnječite češnjak. Operite pa uzdužno narežite tikvice, a oguljene rajčice narežite na kockice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na žlici zagrijanog ulja prepržite, a zatim dodajte rajčice, češnjak, šećer i lovor.

Kad se poprži, ulijte vino pa pirjajte dok ne ispari tekućina. Dodajte tikvice, kečap, limunov sok i ostatak ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posolite i popaprite. Kad provri, smanjite temperaturu i pirjajte još 25 minuta.

Prije posluživanja pospite pinjolima, naribanim sirom i nasjeckanim peršinom, a smjesom možete puniti izdubljenu rajčicu, papriku ili tikvicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo