EKSPLODIRALA PLINSKA BOCA /
'Pakao' u popularnom turističkom odredištu. Požar ubio 25 ljudi u krcatom noćnom klubu: 'Scene su užasne'
Pinjoli su plodovi borova roda Pinus, čiji se krupniji primjerci upotrebljavaju kao hrana i kao začin.
Priprema:
Luk nasjeckajte na tanke rezance i zgnječite češnjak. Operite pa uzdužno narežite tikvice, a oguljene rajčice narežite na kockice.
Na žlici zagrijanog ulja prepržite, a zatim dodajte rajčice, češnjak, šećer i lovor.
Kad se poprži, ulijte vino pa pirjajte dok ne ispari tekućina. Dodajte tikvice, kečap, limunov sok i ostatak ulja.
Posolite i popaprite. Kad provri, smanjite temperaturu i pirjajte još 25 minuta.
Prije posluživanja pospite pinjolima, naribanim sirom i nasjeckanim peršinom, a smjesom možete puniti izdubljenu rajčicu, papriku ili tikvicu.