Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuhinja i recepti /

Što bolje grije u hladne jesenje večeri od dobre stare jabukovače? Znamo da vam se pije, evo domaćeg recepta

I vi i gosti ćete poludjeti za domaćim ciderom

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Osim pumpkin spice kave koja je unazad nekoliko godina postala omiljeno jesensko piće broj jedan i na našim prostorima, ne smijemo zaboraviti ni na dobru staru jabukovaču. Cider od jabuke pije se od davnina i jedno je od onih napitaka koji, uz kuhano vino, najbolje griju tijekom hladnih mjeseci.

U trgovinama se može naći dosta kupovnih jabukovača, ali zar nije bolje malo zasukati rukave i napraviti domaći cider? Osim običnog, možete mu dodati razne vrste alkohola i dodataka pa napraviti prave jesenske koktele.

Evo recepta

3 litre vode

1 kg jabuka

1 naranča

100 g smeđeg šećera

4 štapića cimeta

2 žličice cijelog klinčića

1/4 žličice muškatnog oraščića

rum

Operite jabuke i naranču te ih bez guljenja narežite na 4 dijela, stavite ih u lonac s vodom te dodajte šećer, klinčić, cimet i muškatni oraščić. Pustite da zakipi i kuhajte na srednje jakoj vatri oko sat vremena uz povremeno miješanje.

Kad su jabuke omekšale, zgnječite ih drobilicom za krumpir. Isto napravite i s narančama, ali im prvo maknite koru. Sve kuhajte još oko sat vremena, a potom pustite da se ohladi. Sve procijedite kroz gazu u veliki vrč te je čuvajte u hladnjaku do 7 dana.

Jabukovaču možete piti toplu ili hladnu, kako više volite, s dodatkom ruma, votke, šampanjca ili čak začina od bundeve. Uživajte!

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike