Jesen je pravo vrijeme za iskušavanje novih recepata. U kuhinji je barem toplo. A ako ste skloni eksperimentiranju, možete ove uštipke iskušati i u slanoj varijanti.
Više recepata i trikova s bundevom možete pročitati u specijalu Tjedan bundeve:
Sastojci:
Za uštipke 450 g pirea od bundeve 0,5 šalice šećera 0,25 šalice smeđeg šećera 2 jaja 1 žličica ekstrakta vanilije 0,75 šolje slatkog vrhnja 0,66 šalice brašna 2 žličice začina za medenjake Prstohvat soli 0,25 žličice praška za pecivo 0,25 žličice sode bikarbone 1,5 šalice brašna + 1 žličica praška za pecivo
Za punjenje 240 g krem sira 0,25 šalice šećera u prahu malo mlijeka
Priprema:
Pomoću električnog miksera mutite pire od bundeve sa svim ostalim sastojcima ( osim šalice i pol brašna i praška za pecivo) dok ne dobijete glatku smjesu. Zatim dodajte brašno sa praškom za pecivo sa kraja popisa i sve dobro izmiješajte pjenjačom pa ostavite sa strane.
Nakon što ste napravili smjesu za uštipke napravite i punjenje - umutite krem sir zajedno sa malo mlijeka i šećerom u prahu pa ostavite sa strane. U veći lonac, zdjelu ili dublju tavu stavite ulje i zagrijte ga na vatri.
Smjesu za uštipke žlicom vadite i pažljivo spuštajte u vrelo ulje te okrećite dok uštipci ne dobiju lijepu zlatnu boju pa ih vadite na papirnati ručnik ili salvetu. Kad se uštipci potpuno ohlade, drvenim štapićem ih probušite i pomoću kuhinjske injekcije napunite ih kremom od sira.
Uštipke prije posluživanja pospite šećerom u prahu.