LAGAN I UKUSAN /

Recept za jednostavan i osvježavajući kolač od breskve: Gotov za pola sata!

Image
Foto: Shutterstock

Gotov kolač možete posipati šećerom u prahu za završni detalj ili čak dodati malo sladoleda na vrh

16.7.2024.
10:04
Shutterstock
VOYO logo

Svako godišnje doba sa sobom nosi i određeno voće koje baš u to vrijeme dozrijeva, a jedna od najpopularnijih ljetnih voćki je - breskva!

Uživajte u ljetnom osvježenju uz jednostavan recept za kolač od breskvi koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i bogatim okusom. Ovaj kolač je savršen spoj sočnosti i mekane teksture, a za njega vam ne treba nikakvo kulinarstvo iskustvo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci

  • 1 kg breskvi
  • 2 jaja
  • 2 dl šećera
  • 2d dl jogurta ili kiselog vrhnja
  • 4 dl brašna
  • 1/2 vrećice praška za pecivo
  • 1 dl ulja
  • šećer u prahu
Image
Foto: Shutterstock

Kolač od breskve

Priprema

Potrebno je pomiješati šećer, jaja i tanko narezane kriške breskvi nakon čega se dodaje vrhnje (ili jogurt) i ulje te na kraju brašno pomiješano s pola vrećice praška za pecivo. Sve zajedno dobro izmiješati u glatku masu i malo posoliti.

Image
VRLO JEDNOSTAVNO /

Recept za sočan clafoutis s breskvama i malinama

Image
VRLO JEDNOSTAVNO /

Recept za sočan clafoutis s breskvama i malinama

Potom, lim za pečenje premazati uljem, u njega staviti dobivenu masu koju je najbolje posuti s malo brašna. Zapeći u pećnici 5 do 7 minuta, izvaditi te po površini tijesta rasporediti preostale kriške breskvi ili nekog drugog sezonskog voća. Poslije stavljanja breskvi po površni, tijesto staviti peći na temperaturi od 175° C još 35 minuta. Gotov kolač možete posipati šećerom u prahu za završni detalj ili pak dodati malo sladoleda na vrh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

POGLEDAJTE VIDEO: Može se pripremiti na sto načina, a u Istri se zbog nje trži tanjur više: Tajna je u jednoj namirnici

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo