Svako godišnje doba sa sobom nosi i određeno voće koje baš u to vrijeme dozrijeva, a jedna od najpopularnijih ljetnih voćki je - breskva!
Uživajte u ljetnom osvježenju uz jednostavan recept za kolač od breskvi koji će vas oduševiti svojom jednostavnošću i bogatim okusom. Ovaj kolač je savršen spoj sočnosti i mekane teksture, a za njega vam ne treba nikakvo kulinarstvo iskustvo.
Sastojci
- 1 kg breskvi
- 2 jaja
- 2 dl šećera
- 2d dl jogurta ili kiselog vrhnja
- 4 dl brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
- 1 dl ulja
- šećer u prahu
Kolač od breskve
Priprema
Potrebno je pomiješati šećer, jaja i tanko narezane kriške breskvi nakon čega se dodaje vrhnje (ili jogurt) i ulje te na kraju brašno pomiješano s pola vrećice praška za pecivo. Sve zajedno dobro izmiješati u glatku masu i malo posoliti.
Potom, lim za pečenje premazati uljem, u njega staviti dobivenu masu koju je najbolje posuti s malo brašna. Zapeći u pećnici 5 do 7 minuta, izvaditi te po površini tijesta rasporediti preostale kriške breskvi ili nekog drugog sezonskog voća. Poslije stavljanja breskvi po površni, tijesto staviti peći na temperaturi od 175° C još 35 minuta. Gotov kolač možete posipati šećerom u prahu za završni detalj ili pak dodati malo sladoleda na vrh.
POGLEDAJTE VIDEO: Može se pripremiti na sto načina, a u Istri se zbog nje trži tanjur više: Tajna je u jednoj namirnici