Božena Breški ugostila je svoje protukandidate drugi dan sjevernohrvatskog tjedna "Večere za 5". Božena je već sudjelovala u showu i tada je osvojila 38 bodova, a odlučila se prijaviti opet jer jako voli izazove. Ovaj put je i pobijedila. Domaćica je osvojila maksimalan broj bodova. ''Večera je danas bila genijalna, vidi se po ocjeni - nemam što drugo reći'', zaključila je jedna od gošći.
Popularnu emisiju možete pratiti na RTL-u, kao i na platformi Voyo.
Predjelo
Tajanstveni trokut
- 500 g tosta
- 600 g sira
- 500 g namaza sirnog
- 30 dkg majoneze
- 300 g šunke
- 5 krastavaca
- 5 jaja
Izmješa se vrhnje i majoneza te se podjeli u pet zdjelica, na pet jednakih djelova. U prvi dio se nariba šunka, u drugi jaja, u treći krastavci, u četvrti sirni namaz. Na protvanj vodoravno složimo tost jedan do drugoga, namažemo prvom smjesom (vrhnje, majoneza, šunka), stavimo opet red tosta, pa drugu smjesu (s jajima) i tako napravimo četiri kata. Između druga dva kata su smjese s krastavcima i sirnim namazom. Na gornji red tosta naribamo sir. Stavimo sve na par sati u hladnjak te nakon toga, kada se sve stisne režemo trokute.
Glavno jelo
Jelo na finjaka
- 1kg medaljona
- 30 dkg pancete
- 1kg širokih rezanaca
- 2dcl vrhnja za kuhanje
- pola kilograma maskarpone sira
- korica limuna
- pola kg brokule
- pola dcl vina
- 2 režnja češnjaka
Široke rezance skuhamo kao i brokulu. S rezancima i brokulom poslužimo umak koji se radi na sljedeći način: prvo se na maslacu poprži češnjak te se ulije vrhnje pa sir maskarpone, zatim kuhana brokula i začini. Medaljoni se ''obuku'' u pancetu i peku.
Desert
Čaše slasti
- Pola kile mljevenih keksi
- 10 dkg maslaca
- 1 dcl mljeka
- 10 dkg šećera
- pola litre šlaga
- 2 želatine
500 g borovnice - 2 jagode za ukrašavanje
Voćna kupola:
- 1 ananas od 2 kg
- 2kg jabuka
- 2kg crvenog grepa
- 2 kg naranči
- 1,5 kg kivija
- 1 kg grožda
Keksi se pomješaju sa otopljenim margarinom i utisnu u čašu u kojoj poslužujemo desert. U šlag se stavi želatina i sir – to se sve izmiksa. Borovnica se prokuha te se potom u nju stavi želatina. Narežemo jagode. Slažemo sloj po sloj u čaši, a prethodno narezane jagode slažemo oko cjele čaše. Od slojeva prvo idu keksi s margarinom, zatim sloj smjese s šlagom, pa sloj borovnice, te ponovno šlag i na vrhu za ukras borovnica.
Voćnu kupolu se složi sve redom u obliku piramide u ananas.
POGLEDAJTE VIDEO Francuski veleposlanik otkrio nam je recept za jednostavnu i finu tortu: Evo što vam treba