Pikantna punjena jaja
Skuhajte 4 do 5 jaja. Ogulite ih, prerežite po dužini i izvadite žumanca, a bjelanjak ostavite po strani.
Pasirajte žumanca, dodajte sitno nasjeckani peršin, 2 do 3 propasirane slane srdele, žličicu mrvica, žličicu senfa i pola žličice ocijeđenih i nasjeckanih kapara. Kada se smjesa ujedini, napunite bjelanjke.
Na napunjene bjelanjke kapnite kap ulja, složite u kalup za pečenje i pecite 5 minuta. Umjesto senfa i mrvica, ukoliko niste ljubitelj, možete staviti samo kapare.
Poslužite kao prilog, ukrasite rukulom i pospite s malo usitnjenog vlasca.
Fina pitica od kupusa i jaja
Sastojci:
1 manja glavica kupusa 3 jaja 1 žličica paprike 1 luk 1-2 češnja češnjaka 1 žlica maslinovog ulja sol, papar ribani sir
Priprema:
Kupus očistiti, oprati i 2 do 3 minute kuhati slanoj vodi te ga procijediti.
Na ulju pirjati sitno narezan luk i kad dobije zlatnu boju dodati dobro osušeno zelje.
Začiniti i dodati češnjak, pirjati još 4 minute. Na kraju umutiti jaja i dodati kupusu. Posuti sirom i poslužiti uz rajčicu i svježe krastavce.
Namaz od jaja i curryja
Sastojci:
6 tvrdo kuhanih jaja 1 celer, nariban 1/2 crvene paprike 1 žličica dijon senfa 1/4 šalice majoneze 2 češnja poprženog češnjaka 2 žličice curry-praha sol i papar
Priprema:
U velikoj zdjeli vilicom zdrobite jaja, dodajte celer i usitnjenu papriku.
U posebnoj zdjeli izmiješajte senf, majonezu, češnjak i curry. Umiješajte u jaja, posolite, popaprite i poslužite uz toplo pecivo.
Juha od jaja, limuna i riže – Avgolehmonoh
Sastojci:
6 šalica pilećeg temeljca 3/4 šalice bijele riže 2 jaja 1/2 šalice limunovog soka
Priprema:
U velikoj tavi uzavrite četiri šalice pilećeg temeljca. Dodajte rižu i miješajte 8 do 10 minuta dok ne omekša.
Istucite bjelanjke u snijeg. Dodajte žumanjke i dobro izmiješajte.
Neprestano miješajući postupno dodajte limunov sok i preostali pileći temeljac. Smjesu brzo izlijte na kuhanu rižu i dobro promiješajte.
Uživajte!
Prethodni članci:
arti-201005040279006 arti-201002230447006 arti-200911130405006