Ovo su najčešće greške koje ljudi rade, upozoravaju na portalu Bon Appetit:
1. Nemojte biti blagi prema jajima. Dobro ih zamutite snažnim pokretima, tako da dodate zrak i volumen neposredno prije stavljanja u posudu za pečenje. Možete ih jače zamutiti i kad ih stavite u posudu za pečenje. Ono što ne smijete napraviti je promiješati ih i pustiti da odstoje.
2. Nemojte dodavati mlijeko, vrhnje ili vodu u jaja. Ljudi misle da će jaja tako biti kremastija, ali jaja i dodana tekućina će se razdvojiti tijekom pečenja i stvoriti vlažna, prepečena jaja. Vrhnje možete umiješati u jaja nakon što ih skinete sa štednjaka. Umjesto dodavanja ulja na dno posude, u smjesu prije pečenja možete dodati maslac.
3. Nemojte ih peći na previsokoj temperaturi. Ključ je u tome da ih pečete na umjerenoj vatri. Tijekom pečenja možete ih micati s izvora topline i opet vraćati.
4. Nemojte ih prepeći. Skinite ih s izvora topline neposredno prije nego su gotova, preostala toplina odradit će svoje. Osim toga, koristite tavu s neprianjajućim dnom kako pola kajgane ne bi ostalo slijepljeno za posudu.
5. I posljednje, ali ne manje važno. Dok se jaja peku nemojte ih miješati vilicom. Koristite kuhinjsku lopaticu otpornu na toplinu ili drvenu kuhaču.
Pogledajte kakvu kajganu za doručak radi Gordon Ramsay: