Izbjegnite najčešće greške kod pripreme kajgane

Kajganu svi znaju napraviti, zar ne? Koliko god jednostavno izgledala priprema ovog jela, ipak treba znati pokoji trik kako na kraju ne bi izgledala poput prepečene, zrnate i nedefinirane mase.

26.10.2012.
9:43
VOYO logo

Ovo su najčešće greške koje ljudi rade, upozoravaju na portalu Bon Appetit:

1. Nemojte biti blagi prema jajima. Dobro ih zamutite snažnim pokretima, tako da dodate zrak i volumen neposredno prije stavljanja u posudu za pečenje. Možete ih jače zamutiti i kad ih stavite u posudu za pečenje. Ono što ne smijete napraviti je promiješati ih i pustiti da odstoje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Nemojte dodavati mlijeko, vrhnje ili vodu u jaja. Ljudi misle da će jaja tako biti kremastija, ali jaja i dodana tekućina će se razdvojiti tijekom pečenja i stvoriti vlažna, prepečena jaja. Vrhnje možete umiješati u jaja nakon što ih skinete sa štednjaka. Umjesto dodavanja ulja na dno posude, u smjesu prije pečenja možete dodati maslac.

3. Nemojte ih peći na previsokoj temperaturi. Ključ je u tome da ih pečete na umjerenoj vatri. Tijekom pečenja možete ih micati s izvora topline i opet vraćati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Nemojte ih prepeći. Skinite ih s izvora topline neposredno prije nego su gotova, preostala toplina odradit će svoje. Osim toga, koristite tavu s neprianjajućim dnom kako pola kajgane ne bi ostalo slijepljeno za posudu.

5. I posljednje, ali ne manje važno. Dok se jaja peku nemojte ih miješati vilicom. Koristite kuhinjsku lopaticu otpornu na toplinu ili drvenu kuhaču.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pogledajte kakvu kajganu za doručak radi Gordon Ramsay:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FON
Gledaj od 27.srpnja
VOYO logo