Pečeni lungić s Dijon senfom i sočnim mahunama

Lagano prepečene mahune u tavi sa sokom od pečenja, daje povrću bogat okus i sočnost, a zadržava punoću teksture.

20.6.2014.
11:52
VOYO logo

Zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva Celzija. Lungić natrljajte solju i paprom sa svih strana i pustite da odstoji 15 minuta. Za to vrijeme zagrijte veliku duboku tavu, dodajte ulja tek toliko da se sve njezine strane naulje.

Na vruću tavu dodajte meso i pržite sa svake strane 3 do 4 minute kako bi lungić dobio smeđu 'koricu'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvadite lungić na pleh za pečenje i premažite ga Dijon senfom sa svih strana te ga pecite u pećnici 15 minuta.

U tavu u kojoj ste kratko pekli meso, dodajte mahune, sol i 1 žličicu senfa. Promiješajte pa ravnomjerno raspodijelite mahune po svinjetini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pecite sve skupa još 15 minuta. Neka lungić odstoji pet minuta prije rezanja i posluživanja.

Meso i mahune obavezno prelijte s malo soka od pečenja, a uz ovo jelo odlično se slaže krumpir - pečeni ili restani te čaša crnog vina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
pikado
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo