OVE STVARI ODMAH IZVADITE IZ HLADNJAKA! /

Mislite da će dulje ostati svježe, a zapravo im samo ubrzavate kvarenje

Image
Foto: Getty

Ma kladimo se da i vi radite barem jednu od ovih pogrešaka

10.11.2019.
20:15
Getty
VOYO logo

Mora da je divan osjećaj kada otvorite hladnjak napunjen vašim omiljenim namirnicama. I dok mnoga hrana na niskim temperaturama dulje zadržava svježinu, neki proizvodi u hladnjaku izgube okus, pa čak se i brže pokvare. Stručnjaci savjetuju za Daily Mail da ovih 12 stvari odmah izvadite iz hladnjaka i nikad više ih onamo ne stavljate:

Image
ZAMKA U HLADNJAKU ZBOG KOJE VAM SE HRANA KVARI: /

Ovo je jedini pravi način za organizaciju namirnica

Image
ZAMKA U HLADNJAKU ZBOG KOJE VAM SE HRANA KVARI: /

Ovo je jedini pravi način za organizaciju namirnica

Image
Foto: Getty

Young Woman Noticed Smell Coming Out Of Refrigerator

12 zabranjenih

  • rajčice - stavite ih u ladicu hladnjaka samo ako su počele trunuti
  • kruh - niska temperatura će ga osušiti; ako ga ne mislite odmah pojesti, radije ga spremite u zamrzivač pa otopite prema potrebi
  • krumpir - hladnoća pomaže svježini, ali smanjuje okus; krumpir držite na mračnom mjestu u smočnici ili ormariću
  • kava - kondenzacija iz hladnjaka uništava aromu kave; držite je u staklenci u kuhinjskom ormariću
  • namazi - oni s visokim udjelom soli dobro su očuvani te hlađenje nije potrebno; isto vrijedi i za džemove
  • voće - banane obvezno držite izvan hladnjaka, a tako i jabuke te naranče, premda njih smijete staviti u ladicu hladnjaka ako su jako zrele; meko voće poput grožđa i bobica stavite u hladnjak, ali pazite da prije toga bude posve zrelo
  • češnjak - njega je najbolje držati na hladnom i tamnom mjestu, ali ne u hladnjaku. U hladnjak ga trebate staviti samo ako ste ga već ogulili jer oguljen vani neće dugo preživjeti
  • ulja - nije rijetkost da se ulje drži u hladnjaku kako ne bi užeglo, ali maslinovo, primjerice, treba stajati vani na tamnom jestu jer izloženost svjetlu smanjuje njegovo antioksidativno djelovanje
  • čokolada - nema nikakve potrebe da je držite u hladnjaku jer ondje ona postaje mutna i ne ispušta svu aromu; i čokoladu je najpametnije držati na hladnom, suhom i mračnom mjestu
  • maslac - boljeg je okusa ako stoji u ormariću; zbog svoga sastava otporan je na bakterije i pri višim temperaturama
  • lak za nokte - možda ste čuli da će vam tako dulje trajati, no zapravo se na niskoj temperaturi lak zgušnjava; držite ga u ladici daleko od svjetla
  • baterije - idealna temperatura za baterije je 15 Celzijevih stupnjeva, a neće im naškoditi ni malo viša; samo ih držite podalje od sunca jer je toplina njihov najveći neprijatelj
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo