S koje strane ogulit bananu zna svaki majmun. Kako od ljusaka očistiti glavicu češnjaka u samo nekoliko sekundi ili što učiniti da si olakšamo pripremu salate od kuhanog krumpira, samo su neki od trikova koji olakšavaju život u kuhinji.
Zanimljivo, kada ovo pogledate, shvatit ćete kako ove namirnice čitav život pogrešno gulite.
1. Banana
Običnu bananu, primjerice, puno je lakše guliti od njezinog završetka, a ne dijela kojim je, nekoć, bila pričvršćena za stablo. To je toliko jednostavno da na takav način bananu gule i majmuni.
2. Bijeli luk
Obožavate dodavati bijeli luk svojim jelima, ali vas zamara čistiti ga od ljuski koje kao da su zaljepljene za njega? Ništa lakše. Uzmite glavicu bijelog luka i snažno ga udarite dlanom svoje ruke. Ne iz ljutnje jer vam se ne da čistiti češnjak, već kako bi se on raspao na komadiće. Stavite sve u zdjelicu, poklopite poklopcem i snažno protresite. Vaš je postao gotov.
3. Kuhano jaje
Očistiti vruće kuhano jaje od ljuske stvarno može biti problematičan zadatak. Osim što je još toplo, a vama se baš takvo jede, ljuska se zaljepi za bjeljanjak pa ju noktima morate skidati.. Jaje stavite u posudicu s hladnom vodom. Poklopite i protresite. Vjerovali ili ne, iz nje će izaći savršeno očišćeno jaje.
4. Krumpir
Pripremanje krumpir salate ponekad se čini zahtijevnim zadatkom jer se nikome ne da boriti s toplim gomoljem kojeg morate, komadić po komaduć, oljuštiti. Prije kuhanja zarežite koru krumpira nožem, horizontalno s obje strane. Skuhajte, ogladite i jednostavnim potezom ogulite krupire. Glavni sastojak vaše salate spreman je za začine.
Pogledajte kako se to radi: