Ukoliko prije odlaska na plažu ne znate što spremiti za doručak utoliko probajte ove izuzetno jednostavne recepte koji ne zahtijevaju uključivanje štednjaka.
Svježe voće, chia sjemenke i jogurt
Sastojci:
1 šalica jogurta s okusom vanilije 1/2 šalice narezanog voća i svježih bobica (npr. borovnice i jagode) 3 žlice chia sjemenki 3 žlice meda ili kokosovog nektara
Postupak:
U staklenku sloj po sloj stavite prvo jogurt, chia sjemenke, narezano voće i svježe bobice i potom sve zalite medom ili kokosovim nektarom. Slojeve ponovite istim redoslijedom dok ne dođete do kraja staklenke.
Avokado tost
Sastojci:
1 kriška zrnatog kruha 1/2 avokada, narezan 1 žlica maslinovog ulja 1 žlica pahuljica crvene paprike
Postupak:
U toster stavite zrnati kruh, nakon toga na kruh stavite avokado i po njemu stavite maslinovo ulje i pahuljice crvene paprike.
Zobene pahuljice i bademov maslac
Sastojci:
1 šalica zobenih pahuljica 1 žlica bademovog maslac (ili maslaca od oraha) 2 žlice chia sjemenki 1/3 šalice narezanog voća i svježih bobice (npr. banana i borovnica) 1 šalica bademovog mlijeka (ili mlijeka po izboru) 1 žlica ekstrakta vanilije
Postupak:
U staklenku sloj po sloj stavite prvo sloj zobenih pahuljica, potom bademov maslac, pa chia sjemenke, zatim voće, mlijeko i na kraju vaniliju. Zatvorite staklenku i ostavite da stoji preko noći.
Voće i tost s maslacem od oraha
Sastojci:
1 kriška zrnatog kruha 1-2 žlice maslaca od oraha 1/3 šalice narezanog voća i/ili svježih bobica 1 žličica meda ili nektara kokosa
Postupak:
Krišku zrnatog kruha stavite u toster. Nakon što ste kruh zagrijali na njega namažite orahov maslac i potom stavite voće, a sve zalite medom ili nektarom kokosa.
Kockice od orahovog maslaca
Sastojci:
1 šalica datulja, koštice uklonjene 2 žlice maslaca od badema 1 šalica zobenih pahuljica 1 žlica chia sjemenki 1 žlica ekstrakta vanilije 1 žlica kokosovog ulja
Postupak:
Datulje, maslac od badema, zobene pahuljice, chia sjemenke i ekstrakt vanilije stavite u mikser i dobro izmiješajte. Dobivenu smjesu stavite u kalup za kruh i ostavite u frižideru preko noći. Sutradan hladnu smjesu izvadite iz kalupa i narežite.