NIJE SVE PROPALO: / 4 trika koja će vam pomoći da spasite presoljeno jelo

Image
Foto: Thinkstock

Ukoliko ste slučajno presolili jelo, ne morate ga nužno baciti. Pomoću ova četiri trika spasit ćete situaciju.

18.8.2015.
11:54
Thinkstock
VOYO logo

Dodajte vode

Jedan od najlakših načina da spasite presoljeno varivo je da dodate još vode i produžite vrijeme kuhanja. Može se dogoditi da jelo zbog toga ima blaži okus, ali dodajte još začina.

Kiselina kao maska

Sok od limuna, ocat, bez obzira koja kiselina je u pitanju, bit će vam od velike pomoći. Limunov sok ili ocat zamaskirat će preslan okus, ali pazite da ne pretjerate s kiselim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Škrob

Dodatkom škrobnih namirnica ćete ublažiti preslan i prezačinjen okus juhe i variva. Stavite li u obrok cijeli krumpir, on će upiti i razblažiti sol.

Dodajte kremastu teksturu

Primjerice, preslanoj piletini jednostavno dodajte vrhnje. Ako vrhnje za kuvanje stavite u preslan umak od rajčice dobit ćete ukusniji obrok.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

StvarUkusa/Magazin.hr

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brave
Senorita 89
Versailles
Brak na prvu
Samit
default_cta
Tajne vinove loze
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
Brak na prvu Australija
default_cta
Pirata i kapitano
Obiteljske tajne
Otok iskušenja
Cijena strasti
VOYO logo