SUSJEDI NAS 'ŠIŠAJU' / Mislili ste da je pizza s Hvara najskuplja? Bez brige, imamo svjetskog rekordera: Za cijenu jedne možete pojesti gotovo 90 janjaca

Image
Foto: Shutterstock

Njen recept je osmislio Renato Viola koji se smatra jednim od najpoznatijih svjetskih pizza chefova

15.8.2022.
12:15
Shutterstock
VOYO logo

Iako svi pizza majstori diljem svijeta eksperimentiraju s različitim dodacima i okusima, jedan od njih stvorio je ekskluzivnu i egzotičnu pizzu koja je postala najskuplja na svijetu do sada, piše portal NRI vision.

Pizza se zove "Louis XIII", a za nju ćete izdvojiti više od 12.000 dolara (oko 87.000 kuna) i pravi se u Italiji. S razlogom nosi titulu "najskuplje pizze na svijetu".

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image
MAJKA, POSLOVNA ŽENA, TRIATLONKA... /

Tko je i čime se bavi Lada Fiorio Tedeschi, najmoćnija i najbogatija žena u cijeloj Hrvatskoj?

Image
MAJKA, POSLOVNA ŽENA, TRIATLONKA... /

Tko je i čime se bavi Lada Fiorio Tedeschi, najmoćnija i najbogatija žena u cijeloj Hrvatskoj?

Njen recept je osmislio Renato Viola koji se smatra jednim od najpoznatijih svjetskih pizza chefova, a "Louis XIII" sadrži neke od najrjeđih i egzotičnih sastojaka koje možete zamisliti!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Priprema je cijeli tim

Promjer pizze je 20 centimetara. Cijeli tim priprema je na licu mjesta, a uključuje pizza chefa (Renato Viola), sommeliera (specijalista za vina) i još jednog kuhara koji je pripremio sastojke prije sastavljanja pizze.

Osim pribora za jelo iz ograničene serije, uz pizzu ide i konjak koji se najbolje slaže s egzotičnim dodacima i okusima. Chef Viola kaže da je većina sastojaka iz Francuske i Italije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mozzarella di bufala, sir napravljen od mlijeka domaćih talijanskih bivola, daje ovoj pizzi prepoznatljivu vlažnu i sirastu teksturu. Najskuplji sastojci pizze su jastozi pripremljeni i pečeni u konjaku. Osim toga u nju idu: tri vrste egzotičnog kavijara, mediteranske vrste račića i ružičasta sol ručno ubrana iz rijeke Murray.

Pizza se prodaje u Agropoliju u Salernu. Zbog posebnih sastojaka i pripreme, koja uključuje pripremu i odmaranje tijesta 72 sata unaprijed, potrebna je prethodna najava.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, ranije smo pisali o jednoj pekarnici na Hvaru koja je nadmašila baš sve cijene ove sezone sa jumbo-pizzama koje prodaju po 400 kuna. Na Facebooku od srpnja ove godine osvanuo je račun te pekarnice koja je naplatila dvije jumbo-pizze 800 kuna. 

Toma
hABAZIN VS. mAGYAR
Versailles
Senorita 89
Brak na prvu
default_cta
Samit
Još jedna runda
Hell's kitchen
Ljubavna zamka
Pevačica
default_cta
Nado
Otok iskušenja
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
default_cta
VOYO logo