Jedna mala pizzerija u Napulju postala je svjetski poznata i to iz razloga što ser na njenom meniju nalazi pizza čija je cijena nevjerojatnih 1.800 eura!
Vlasnik Claude Camilleri, tvrdi da je napravljena od najfinijih sastojaka, po izvornom talijanskom receptu, te da je dostojna paprene cijene.
Tijesto se radi po tajnom receptu, a na njega se stavljaju bijeli tartufi (50 do 100 g), fina Mozzarella od bivoljeg mlijeka te listići 24-karatnog zlata. Prema njegovim tvrdnjama, pizza je već dva puta naručena od strane lokalnog hotela, a on se sam nada da će postati stalna narudžba.
Imate li želje i novca da uživate u ovom kulinarskom specijalitetu, morate se najaviti sedam dana ranije i to u sezoni berbe tartufa.
'Pokušavamo skrenuti pažnju na kvalitetu hrane. Nakon što je učinjen pravi grijeh, kada su prvi put tartufi stavljeni na pizzu, ukoliko mislite i dalje spremati na taj način, morate biti sigurni da kad stavljate tartufe na pizu da stvarate pravo remek djelo', izjavio je Camilleri.