NAJJEDNOSTAVNIJI PRILOG IKAD? NE BAŠ... / Šest pogrešaka koje svi radimo kad spremamo pire i kako ih ispraviti

Image
Foto: Giphy

Iako zvuči kao najjednostavniji prilog ikad, priprema pirea krije mnoge zamke, a jednu od ovih grešaka gotovo sigurno činite.

11.1.2017.
14:07
Giphy
VOYO logo

Postoji šest najčešćih pogrešaka kod pripreme pire (krumpira), koje svi barem ponekad činimo, upozorava Food network. Ako ih izbjegnete, dobit ćete pire baš onakav kakav treba. A potom se možete početi "igrati" začinima i dodacima koji će pire pretvoriti u jelo bogova.

Image
SLAVNI KUHAR OTKRIVA: /

Napravite najbolji pire krumpir ikad, evo u čemu je tajna...

1. Pogrešna vrsta krumpira

Najukusniji pire pripremit ćete od krumpira s debljom korom. Imate li krumpir crvenkaste glatke kore, radije se odlučite za pečeni krumpir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

2. Premali komadi

Mali komadi upit će previše vode tijekom kuhanja. Iako će se lakše gnječiti, na koncu će tekstura biti "gnjecava". Idealne su kriške (ne sitne kockice!) širine barem centimetar i pol.

3. Niste posolili vodu

Sol itekako utiče na okus, ali i na samu teksturu krumpira. Okus još koliko, toliko možete spasiti ako dodate sol nakon što ocijedite krumpir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

4. Ubacili ste ih u uzavrelu vodu

Krumpirima treba dugo da se skuhaju i najbolje je da ih stavite u hladnu vodu. Ako ih stavite u ključalu vodu, zajamčene su tvrde grudice jer se vanjski i unutarnji dio neće skuhati jednako.

5. Dodali ste hladan maslac i mlijeko

Preporučuje se da sve sastojke koje želite dodati u pire ostavite na sobnoj temperaturi kada počnete kuhati krumpir. Tako povećavate šansu da pire ispadne savršeno jer će se sastojci bolje prožeti. Preporučuje se da mlijeko blago ugrijjete.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

6. Predugo ste 'tukli' pire

Najgore što se može dogoditi je da pire postane ljepljiv. Tu nema spasa jer znači da se škrob u krumpiru "razvlaknio". Za početak, zaboravite na blendere i štapne miskere. Krumpir je najbolje gnječiti ispočetka vilicom, polako dodavati sastojke i lagano miješati, a zatim sve sjediniti gnječilicom do željene teksture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Otok iskušenja
Senorita 89
Versailles
hABAZIN VS. mAGYAR
default_cta
Brak na prvu
Hell's kitchen
Trumbo
Ljubavna zamka
Vlakovi
default_cta
Pevačica
Obiteljske tajne
Brak na prvu Australija
Cijena strasti
VOYO logo